Finn fem fel

Som jag säkert nämnt tidigare överfalls både jag och maken då och då av lusten att köpa en hästgård och vi hade säkert gjort det också om vi inte hade varit så kräsna och snåla.

Jag vill inte bo mer än max 2-3 mil från Malmö och då är utbudet mycket begränsat, framför allt om man inte kan tänka sig att hosta upp en 6-15 miljoner.

Absolut helst vill jag hitta ett hästställe i Grevie- en del av Staffanstorp- och idag hittade jag en, som den benämndes, exklusiv hästgård just där.

Men hur jag än glodde och glodde på mäklarens bilder:

http://www.svenskfast.se/Templates/ObjectView.aspx?objectid=3L43551QKRDUH5MG

kunde jag inte finna vari det HÄSTIGA med detta ställe skulle vara?!?!?

Skrev och frågade mäklaren var stallet och hagarna var och så klart finns varken det ena eller det andra:

”I detta området är det tänkt att det skall vara hästgårdar med tanke på att tomterna är lite större. Fn är det ju egentligen ingen hästgård eftersom det inte finns hagar och inrett stall etc, men det finns möjligheter att göra detta, därav att vi kallar det hästgård. Det är ju egentligen bara en prisfråga vad det kostar att färdigställa stall etc”.

Eh….jaha…ja, så kan man ju kanske också se på saken….

Hur som helst inget för oss med tanke på priset UTAN stall och hagar.

Sedan måste jag återigen klaga, klaga, klaga på alla dessa hästgårdar som annonseras ut och där man har tagit sjuttioelva bilder på ALLT i huset (och ibland även på blommor och buskar utomhus eller någon annan ”gemytlig detalj”) men oftast bara EN ENDA bild på stallet. Har man TUR är det alltså en bild på stallet och en bild på en hage men ibland saknas antingen bild på det ena eller det andra eller på båda.
Om man söker efter just en hästgård är det nog inte bara jag som skulle vilja se lite mer än så, eller?

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Birgittas hästsida

  Ja, jag har lite svårt att förstå hur de tänker ibland.

  OK att man vill försöka locka till sig spekulanter men om man undanhåller uppenbart mycket viktig information tror jag inte att man tjänar NÅGOT på detta.

  Som den ”hästgård” jag sett har varit utannonserad nu i över 1 års tid (stackars människor som äger den…de flyttade för länge sedan och huset står tomt och bara förfaller….).

  Man envisas med att marknadsföra huset (villa + litet stall) som en hästgård men glömmer att nämna och visa på bilder att ridbana och boningshus ligger bara några meter från en mycket trafikerad 90-väg. Man nämner ej heller att den enda hagen finns på arrenderad mark. Jag tror inte ens Archies iskalla nerver hade klarat av ridning bredvig 90-vägen och vad gör man om den man arrenderar hag-marken av plötsligt inte vill hyra ut mer? Då står man med en ”hästgård” utan annan mark än grusbanan invid 90-vägen. Inte undra på att huset varit utannonserat med ”tusen annonser” och lika många visningar utan resultat trots att man gått ner i pris ganska mycket.

  Svara
 2. Paula i norr

  Dessutom, hur har dom tänkt att man ska kunna bygga både stall och hagar på 6000 kvm tomt??

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>