Hemnet- värsta porrsajten för många?

Liksom det tydligen finns folk som finner enorm njutning i att sitta och glo på porr på nätet (till och med på jobbet…..att de vågar????) så är tydligen HEMNET en långt populärare sida än jag förstått innan vi började leta gård.

Att man använder hemnet i sitt sökande efter ny bostad är för mig tämligen självklart. Det är (väl?) den största sidan på nätet och den uppdateras dagligen. Det finns massor av objekt att titta på i hela Sverige och i alla prisklasser.

Vad som däremot förvånar mig lite mer är att ”alla” tycks både känna till och framför allt kolla på hemnet väldigt ofta, även personer som inte har en tanke på att flytta?!?!?

När jag var yngre fascinerades jag av vänner som tyckte att det var kul att ”gå på stan” och prova både kläder och skor i olika affärer trots att de inte hade en krona på fickan och absolut inga planer på att handla.

Jag kunde inte förstå varför man utsatte sig för denna frestelse samt dessutom faktiskt ”störde” affärerna genom att gå dit och dra i saker som man ändå inte kunde köpa men fick oftast svaret ”det är kul” från de som gjorde det.

Själv skulle jag alltså inte finna det minsta nöje i att titta på saker som jag ändå inte kan få; jag skulle bara bli frustrerad.

Tydligen gör hästmänniskor likadant med hästannonser; de läser dessa minutiöst, både i Ridsport och på nätet trots att de redan har en häst?

Själv har jag alltid avbrutit all dylik läsning så fort köpehandlingar varit påskrivna för tänk om man hade sett en ännu mer lockande annons därefter :=)? Då hade det varit för sent och så skulle man kanske börja grubbla över om man kanske borde ha lugnat sig trots allt….

Nu när jag själv både vill sälja och köpa bostad hör jag alltså att både arbetskamrater och andra är mycket flitiga besökare av HEMNET.

En del går till och med så långt att de går på visningar trots att de inte planerar att flytta.”Man vet aldrig” eller ”det är kul att se hur andra har det”, ”man kan bli inspirerad” är svar jag fått på mina förundrade frågor om varför man beger sig till visningar.

Att åka och prova en tröja för 200:– som man inte tänker köpa är idiotiskt nog för mig men när det handlar om (för många) den största affären de ska göra i sitt liv så gör sådant resonemang mig väldigt arg faktiskt.

Jag skulle bli himla irriterad om vi vid kommande visningar fick hem en massa folk som inte alls är intresserade av att köpa vårt hus utan bara vill se ”hur vi har det”.

Man får ju en massa förhoppningar vid en husvisning och att då inse att kanske INGEN egentligen är intresserad ens från början skulle vara väldigt tråkigt.

Och för er som inte förstår detta resonemang kanske jag kan dra en parallell med HÄSTAR.

Skulle ni vilja att en massa folk kom och fick sig en gratis ridlektion på er saluhäst fast de inte hade en tanke på att köpa den? Nä, trodde inte de va´!

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Marre

  Njaa. Lite av varje är nog jag. Hemnet kollar jag in emellanåt. Både av nyfikenhet och för att se om det finns något bra objekt, även om vi inte är i akuta flyttartankar. Visningar går jag bara på om jag är ärligt intresserad.

  Shoppa är det värsta jag vet!! (om det inte är i hästbutiken, förstås:)) Men man borde nog gå på stan lite emellanåt, så att man kan hitta dom där fynden!!! När jag MÅSTE handla ex. kläder hittar man ju aldrig något snyggt i lämplig prisklass!!
  Hästannonser kollar jag jämnt. Det är kul att kolla.Och min häst är ju till åren kommen…….HUUU. Och ibland hittar man ju någon man känner:) Kalla det nyfiken om du vill.

  Svara
 2. Blomman

  Visst är det fascinerande att en hel del folk verkar ha hemnet som hobby?! Tja, någon hobby ska man väl ha. Däremot tycker jag att det är lite lustigt att kajka runt på husvisningar bara för att man tycker att det är roligt/är nyfiken. Men å andra sidan är det väl bra om fler kommer på visningar, kanske väcker man deras intresse för att byta bostad eller så nämner de detta fantastiska hus för någon kollega eller bekant. Alla reklam är, som bekant, bra reklam :o)
  Jag ser inte riktigt vad det finns att bli arg för?!
  Jämförelsen med ickehästspekulanter haltar lite, tycker jag. Några personer extra på en husvisning tar inte upp mer av din tid eller sliter mer på ditt hus såsom motsvarande hästspekulanter gör, eller hur?

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Om det är så kallat ÖPPNA VISNINGAR så gör det förvisso inget om en eller flera ”egentligen-inte intresserade” dyker upp men vid BOKADE visningar är jag inte så intresserad av att fixa till hemmet, hålla mig borta de timmarna osv bara för att någon ska komma och glo på skoj.

  Hur det än är så är det för mig lite av ett ”intrång” i privatlivet när/ om vilt främmande människor ska gå runt och ”snoka”.

  Man kanske måste plocka undan en hel del saker innan en visning (tex sådant som är stöldbegärligt och lätt att plocka på sig) och då vill jag faktiskt inte slösa min tid i onödan.

  Dessutom så är det som jag tidigare nämnt så att FÖRHOPPNINGAR VÄCKS inför en visning. Man vill ju gärna att antalet anmälda i alla fall lite ska ge en fingervisning om hur lätt/svårsålt huset kommer att bli.

  Svara
 4. Anonymous

  Det stämmer ju att hemnet VARIT den enda sidan för detta men nu finns det fler, och efter hemnets katastofala ”omklädning” bättre sidor.
  Själv har jag nu börjat hänga på booli.se istället. Där finns samma bostäder som på hemnet, fast lättare att navigera numera.

  Svara
 5. Birgittas hästsida

  Jag har inte sagt att hemnet varit den enda bostadssidan men däremot troligen den största.

  Håller med om att den nya versionen är en mycket försämrad variant och har läst massor av inlägg på nätet som tycker detsamma.

  Man kan förresten även kolla på bovision.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>