Dagens tävling

Det har varit tunnsått med tävlingar under sommaren men till idag hade jag hittat en LA:3-klass att rida.

Tyvärr hade jag inte lika bra känsla som vid senaste tävlingen, varken på framridningen eller inne på banan, har ingen aning om varför men så kan det ju vara ibland.

Det positiva var att vi hade 7:or på hela travprogrammet utom givetvis skänkelvikningarna (5+5) men det negativa var att vi hade 6:or på allt annat (utom en 7:a på en galoppfattning). Det brukar annars vara nästan lite tvärtom med högre betyg på galoppen men denna domare skrev:

”Prydlig ritt på en vacker häst. Lite markbunden och låst galopp. Bör arbeta mer genom ryggen i galoppen”.

Har som sagt ingen aning varför jag inte fick lika bra ”gung” i Archie idag, det är annars det som jag själv tycker har förbättrats betydligt de senaste månaderna; bjudningen och schwungen.

Ja, ja….på det stora hela går det ändå framåt tycker jag och det är det viktigaste.

Ska köra lite inspänd longering framöver; då brukar Archie galoppera på riktigt bra och jag ser också hur han rör sig på ett annat sätt än när jag sitter på och dessutom är det säkert skönt att inte alltid ha mig på ryggen :=).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>