Följ med på en ridtur!

Inspirerad av morgonens fotosession tog jag faktiskt med kameran även då jag red ut med mina älsklingar i eftermiddags!


Söta svanungar!

Vi rider på den skånska stäppen :=)!
Björnbär en masse! Förra året red Lena och jag förbi dessa buskar massor av gånger och de var alltid översållade av bär. Jag hade någon idé om att jag hade förätit mig på björnbär och brydde mig inte om bären tills en arbetskamrat bjöd på björnbärspaj och jag insåg hur gott det var. DÅ körde jag med bil till björnbärsstället i full karriär men DÅ var givetvis vartenda bär plockat! Lika gott åt mig kan man tycka men jag hoppas på bättre tur i år.
Så här nära Archie går Soya OFTA. Inget säkerhetsavstånd med andra ord men jag litar faktiskt på honom till 100%. Det är alltså gossens yviga svans ni skymtar längst till höger i bild :=).

Varje gång Archie ska gå över denna bro är han lika misstänksam och de första gångerna krävdes det MYCKET övertalning innan han satte hovarna på det dunkande träunderlaget.
Observera bajshögen! Den prodcerade Archie i rena förskräckelsen vid föregående uteritt 2 dagar tidigare, han som i princip aldrig bajsar när man rider. Idag lämnades dock inget visitkort!


Vacker vy!

Även här ser skörden ut att arta sig väl!

Nu ska vi strax galoppera en längre sträcka!

Här gäller det att verkligen hålla tungan rätt i mun och titta NOGA efter bilar innan vi traskar över. Soya har tack och lov stor respekt för bilar och verkar till 100 % fatta att man ska akta sig för allt på 4 hjul men det gäller ändå att vara helskärpt!
På hemväg. Lite skritt på asfalt är nyttigt!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marre

    Kul att hänga med på ridtur:)
    Har du möjlighet till att variera dina uteritter?
    Själv har jag tillgång till ett stort område med ridstigar alt.ridvägar. Det tar dock 20min minst tills man kommer till området. Men det är ju en lagom skrittuppvärmning på min gamla häst.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Med tanke på att vår ridskola är belägen i utkanten av Sveriges 3:e största stad tycker jag att våra uteridningsmöjligheter är YPPERLIGA! Personligen hade jag nöjt mig med långt mindre. Dessutom har vi hela Jägersros träningsområde med anlagda banor som sköts minutiöst året runt även vid snö, minusgrader osv.
    Man kan med andra ord ALLTID rida ut, oavsett väderlek och årstid och det är mycket värt.
    Själv har jag aldrig varit något större uteridnings-fan, visst rider jag ut men enbart för HÄSTENS skull (variation) och skulle om JAG fick välja rida i ridhuset 8 dagar i veckan :=).
    Nu är det mycket roligare när man har hunden med som sällskap och dessutom är det ju en utmärkt träning för henne också.

    Svara
  3. Marre

    HaHa! Ja, efter att ha kommit framåt i min dressyrutveckling, måste jag hålla med dig. Om det bara hängde på mig, skulle jag också träna i ridhuset 8dagar i veckan:) Såååå roligt. Men som sagt. Det måste ju varieras! och ibland (för det mesta,sommartid) är det ju alldeles underbart ute också.

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Ja, som sagt…även om JAG älskar att träna dressyr inom 4 väggar och med speglar så skulle nog Archie tröttna snabbt om det blev veckans alla dagar.
    Och när man rider ut så är det ju inte bara en form av ”sysselsättnings-omväxling” utan också en träning för hästen att gå på olika underlag och i kuperad terräng. Hästen lär sig var den sätter fötterna och man kan också träna olika muskelgrupper genom tex klättring och intervallträning.
    Sedan lär man inte minst hästen att acceptera en mängd saker som man aldrig stöter på i ett ridhus som att möta olika fordon, lösspringande hundar, flaxande fåglar osv osv.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>