Veckan som gått

Under veckan som gått har jag, som alltid stiger upp väldigt tidigt (aldrig senare än 05.30 och ofta tidigare) blivit varse att sommaren börjar lida mot sitt slut.

Det är klart mörkare ute när jag vaknar och vissa dagar har varit riktigt ”ruggiga”. Jag kan bara hoppas att den prognos jag läste på någon löpsedel ”sommarvärme under hela september” kommer att infrias även om jag har mina tvivel.

Det roligaste/ trevligaste som hände i veckan var förutom LC-träningen där Soya sprang som ett skott att maken och jag äntligen har hittat en gård dit vi båda har flyttat :=). Nu ska vi ”bara” (hmmm….)

1. Konstatera att stället är lika fint/ bra IRL
2. Se till att det inte blir någon budgivning utan att VI får köpa gården
3. Få sålt vårt eget hus med vindens hastighet och till begärt pris (och helst mer)

Enligt min bedömning är det stor risk att det fallerar på någon/ alla punkter tyvärr.

Jag har, hur dumt och barnsligt det än är tillåtit mig att redan sväva ut i de vildaste fantasier kring denna gård och har så klart redan varit och spionerat på den (min man hade skämts ihjäl om han hade varit med eftersom jag under min räd inte vågade köra in på gårdplanen när jag såg att där stod flera bilar så jag fick backa i vad som kändes som en evighet på en smal allé- pinsamt).

Visning är på fredag och jag lovar att berätta mer om stället när vi har varit där.

På hästfronten rullar det på med Ebba-träning (Birgittas träningar börjar också inom kort) och tävling i söndags.

Jag har också återuppväckt mina lastningstalanger som slumrat länge nog och det är mycket roligt att kunna hjälpa stygga hästar att lära sig att lyda :=).

Skämt å sido, men eftersom min första häst Menelli var fullständigt vidrig att lasta i början (sparkade mot folk så ingen ville hjälpa mig heller) vet jag mer än väl vad det vill säga att ligga sömnlös halva natten och fundera över hur, när och om man ska lyckas lasta sin häst nästa gång. Been there…done that…och det var hemskt!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Scilla

    Om du känner för att utvidga dina lastningskunskaper så är du varmt välkommen att träna dig på min envisna Åsna f´låt häst. Hemma går han på direkt på bortaplan är det mindre kul. Vet att det hela hänger på mig men vad gör jag för fel när jag gör exakt likadant som på hemmaplan?

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Var bor du :=)?

    Jag har faktiskt haft lite lösa planer på att göra det här med lastning till en affärsidé, dvs att LÄRA hästar att bli lastade INNAN de blir ”svåra”. Jag tror att i alla fall vissa människor hade varit villiga att betala för att få en lättlastad häst.
    Bor man ensam och lite ensligt till är det kanske inte alltid så lätt att få optimal hjälp med att introducera lastning.

    Så precis som vissa lejer bort inridning tror jag att vissa hade varit villiga att leja bort lastträning.

    Har precis kommit hem efter att ha lastat elaka hästen. Idag lastade ägaren själv och hästen gick på klockrent! Härligt att se! På söndag ska vi lasta den på en ”främmande plats” och se hur det går (utan stallbyggnaden som stöd).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>