Gårdsvisning- ja, köp- förhoppningsvis!

Som jag redan har berättat i tidigare blogginlägg har maken och jag äntligen hittat en hästgård som vi vill köpa.

Redan då vi såg objektet på nätet blev vi mycket intresserade och efter att nu ha sett stället IRL har vi bestämt oss för att lägga bud på gården.

Nu återstår en lång gastkramande väntan då det ska visa sig om fler än vi är intresserade och det blir budgivning samt om vi får sålt vårt eget hus (första visningen är på onsdag).

Det som kommer att bli väldigt tråkigt om vi inte får köpa denna gård är att jag misstänker att vi kommer att tycka att alla kommande objekt är ”skräp” i jämförelse. Så fint tyckte vi båda att det var/ är!

Men men…den dagen den sorgen…

Och skulle vi få köpa gården har vi TONVIS med arbete framför oss, inte med själva gården för den är i toppskick men med att flytta, skaffa foder och strö, köpa diverse saker som vi idag inte behöver (åkgräsklippare, harv till ridbanan mm), hitta en sällskapshäst/ ponny till Archie osv.

Men….det kommer att bli ett ”kärt besvär” som jag gärna kommer att ägna sparade semesterdagar åt bara vi får gården.

Håll tummarna, snälla!

Och för de nyfikna kommer här länken till gården:

http://www.svenskfast.se/Templates/ObjectView.aspx?objectid=3LC4I0J8G38SH9ND

14 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Jisses, vilken gård. Förstår att ni vill ha den. Den kräver dock en del arbete för att förbli så där fin….

    Hoppas verkligen att ni får köpa den.

    Rie

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jag blir ständigt varnad för hur mycket arbete det är med en gård så det ska bli väldigt roligt att se om det stämmer om vi nu köper någon.

    Jag vill inte riktigt tro att det är så jobbigt, i alla fall inte om man köper något som är i så bra skick som tex denna gård.

    Sedan har ju jag och maken kanske lite mer tid att lägga på gårdsskötsel än en ”normal familj”, just eftersom vi inte har några barn som ju faktiskt också tar tid att ”sköta” :=).

    Det mesta av tomten är ”rent gräs” och det ska väl inte ta så lång tid att klippa?

    Poolen är väl det jag är mest rädd för ska kräva en massa jobb men vad ska vi göra? Vi kan ju inte gärna fylla igen den med grus :=)?

    Svara
  3. Hille

    Ser helt fantastiskt ut! Med det geografiska läget så känns det ju billigt med en sån gård i så fint skick, eller? Förväntar de sig rejäl budgivning kanske?

    Håller tummarna!

    Svara
  4. Lina

    Shit vilken snygg gård! Ang sällskapshästen – köpt en billig sak så kommer jag och tar hand om den 😉 hehe

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Sally:
    Ja, när Mulle blir pensionär eller när han av olika anledningar ska vila så är han välkommen!
    Han är ju lagom stor (läs: LITEN :=)).

    Hille:
    Budgivning kan det säkert bli men mäklarna påstår ju i alla fall (både vår och deras) att man försöker sätta relativt realistiska priser så att man kan göra en snabb affär (denna förväntas vara avslutad på fredag).

    Om man sedan ska vara lite ”negativ” vad gäller denna gård så ligger den ganska ”off”, dvs man kör säkert 2 kilometer på en smal grusväg och man har inga grannar direkt inpå utan med hundratals meter till den näramste och sedan lika långt till nästa osv. Tänk dig detta vintertid! Dels måste du ha en rejäl bil för att inte bli insnöad (snöröjning sker givetvis men kanske inte 06.00 på morgonen) dels kommer det att bli svart som natten eftersom där inte finns den minsta väg/gatubelysning.

    Har man barn, ffa små sådana kanske inte detta känns så kul, svårt med lekkamrater på nära håll dessutom och man måste köra dom till ”allt”.

    Tror ändå att det är ett relativt litet klientel som både har pengar, behov och intresse av en sådan gård…eller det är vad jag hoppas i alla fall.

    På alla andra (6) gårdsvisningar vi varit har det å andra sidan kommit typ 1-3 intresserade, här skulle det komma…TJUGO!!!! Stööön!!!!!!!

    Lina:
    Nu hade jag ju förvisso tänkt skaffa typ en c-ponny så det lär bli svårt för dig att rida på :=)!
    Att köpa en stor häst som enbart sällskap vore vansinne då den ju äter kanske dubbelt så mycket som en liten.

    Svara
  6. Siri

    Vilken otroligt fin gård! Verkligen toppenfin 🙂

    Lycka till med budgivningen!

    /Siri

    Svara
  7. Birgittas hästsida

    Lina:
    Min plan är faktiskt att försöka hitta en inkörd ponny, eller så får jag försöka köra in den själv. Tänkte ha den till att harva ridbanan nämligen :=).

    Och skulle inte detta gå får väl Arch ta sig an den uppgiften också :=)!

    Siri och Anita:
    TACK!

    Svara
  8. Bernie

    Behagligt nära Flyinge. Bokar in Championatsveckan och bruksprovsveckan. Tyvärr inget poolväder de årstiderna.

    Svara
  9. Birgittas hästsida

    Bernie:
    Det är faktiskt min tanke!
    OM OM OM vi köper denna gård så finns där ett superfint gästboende (2-rumslägenhet med kök och badrum) i ett annex. Detta kan man antingen hyra ut till en student (ENORM bostadsbrist i Lund) eller till turister, exempelvis då under evenemang på Flyinge (tar väl 10 minuter att köra dit med bil).
    Men vi är inte riktigt där än tyvärr….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>