Jag och maken- whippetägare i minoritet!

På tävlingen i lördags stötte jag otroligt nog på en annan whippetägare (otroligt eftersom man så sällan ser whippets annat än på vinthundsevenemang) och vi kom att prata om det här med att nästan ingen som har en whippet bara har en (denna person hade två).

Senare på samma tävling mötte jag en medtävlare som kommenterade att hennes mamma har 6 whippets!

Detta fick mig att fundera över VARFÖR just vinthundsägare nästan alltid har flera hundar?

Av de jag känner som har whippets är maken och jag mer eller mindre en minorietet med bara en hund, de flesta har två och vissa till och med tre och flera.

Om jag ser på ägare av andra raser så tycker jag att det är väldigt ovanligt att någon har 2 labradorer, 2 schäfrar eller 2 pudlar. Man ”nöjer” sig med en hund. Så varför just vinthundsägare prompt måste har fler kan man ju undra?

Min egen teori är att dessa hundar är så underbara att man vill njuta ÄNNU mer genom att fördubbla ägandet eller vad tror ni?

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Lina

  Jag har tänkt på detta ämnet och faktiskt funderat på att ta upp det med dig! Har även lagt märke till att många har en whippet + en annan hund av annan ras.

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Nja, att de skulle framföras LÄTTARE i flock tror jag inte; snarare tvärtom eftersom de ju oftast har en stark jaktinstinkt och då lättare ”drar med” varandra om de är fler.

  Å andra sidan kanske whippets är mer ”fötjusta” i sällskap av både människor och andra hundar än hundar i gemen och då vill man kanske som ägare ge dom det extra sällskap som ju en annan hund faktiskt innebär?

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>