Som utlovat: NEEEEEEEJ!!!!!!!!!!!!!

Jag lovade ju er bloggläsare att rapportera om hur det gick med budgivningen på gården vi var och tittade på förra fredagen och tyvärr gick det inte alls som ni kan förstå av rubriken.

Budgivningen satte igång direkt efter visningen och redan i tisdags eftermiddag anade jag att vi skulle gå förlorande ur striden.

Utgångspriset var satt till 3.595.000 vilket jag och maken tyckte var väl lågt och vi bestämde oss tämligen omgående för att bjuda upp till 4. 200.000 även om jag ska vara ärlig och säga att jag inte ens i min vildaste fantasi trodde att priset skulle stiga så mycket.

Men det gjorde det alltså tyvärr och tråkigt nog enbart pga att en enda familj bjöd emot oss. Hade vi ”slagits” mot flera familjer (om vårt eget hus var 8 hushåll som fajtades på den tiden det begav sig) hade det på något sätt känts bättre faktiskt men när en enda familj ökade gårdens pris med över 600.000 valde vi att stå fast vid vårt beslut och hoppa av budgivningen då den andra familjen la budet 4.220.000.

Vi är så klart jättebesvikna och just nu känns det som att vi aldrig kommer att hitta en lika passande gård och framför allt inte till en köpesumma vi kan leva med.

Som någon på bloggen helt riktigt kommenterade för någon månad sedan så är maken och jag kräsna och kan definitivt inte tänka oss att bo varken var eller hur som helst särskilt inte då vårt eget hus är i yppersta skick. Vem vill flytta till något sämre liksom?

Just den gård vi nu ”förlorat” uppfyllde i princip alla våra krav, det skulle väl vara poolen då som kändes som lite ”overkill” och som vi helst hade velat slippa pga underhåll och kostnader.

Tyvärr finns det inte ett så stort utbud av gårdar i vår prisklass, antingen är det superfina gårdar som kostar över 5-6 miljoner eller så är det i våra ögon ”ruckel” som kostar under 2 miljoner och som kräver både omfattande renoveringar och långa arbetsresor vilket jag inte är intresserad av ur varken tids eller kostnadsaspekt.

Både maken och jag har ”tummen mitt i näven” så några renoveringsobjekt är inte intressanta då min erfarenhet är att de hantverkare man anlitar aldrig slutför arbetet inom överenskommen tid eller till utlovat pris. Och varken arbetskraft eller material är ju för den delen gratis så även ett från början billigt hus kan ganska snabbt kosta mer än vad man räknat med från början.

Jag är måhända för negativ när det gäller det här med hantverkare men har läst för många skräckhistorier om folk som känt sig grundlurade både när de renoverat och byggt nytt och att hålla på med sådant kostsamt och segdraget tjafs är verkligen ingenting för mig som vill kunna flytta in i ett hus och känna mig nöjd direkt.

Dessutom får jag väl säga att nästan inga av min och makens förhållandevis små förbättringar och renoveringar av vårt hus gått helt smärtfritt, det har i 9 fall av 10 antingen varit så att hantverkare inte kommit i utsatt tid eller att det blivit något krångel med pris eller leveranser på beställda varor.

Men vi ger så klart inte upp även om vi är både stukade och faktiskt helt utmattade just nu, budgivningen pågick i bara lite mer än 2 dagar men anspänningen har ändå tröttat ut oss enormt.

Vårt eget hus hann visas för ett fåtal spekulanter men vi har så klart informerat dom om att vi varken kan säga när eller ens om vi kommer att sälja det. Suck!!!!!!!!!!

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Birgittas hästsida

  Ja, det är det absolut eftersom vi så gott som hade flyttat dit men både jag och flera andra har sagt att ”det finns en mening med allt”. Kanske bara en löjlig tröst men men….

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Ja, just nu är det mycket synd om mig (och min man så klart) men jag är redan i full fart med att planera och tänka framåt.

  Tror jag ska lägga ett skambud på en fin men dyr gård vi tittade på för ganska länge sedan och sedan så kommer det ju nya objekt på Hemnet med jämna mellanrum. Skam den som ger sig!

  Svara
 3. Lotta

  Än finns det ju faktiskt lite hopp :-). Det händer ju inte alltför sällan att folk lägger bud på fastigheter utan att ha klart med banken.. Krävdes det lånelöfte från banken innan ni fick lägga bud? Om inte, så finns det ett litet hopp att familjen som vann budgivningen inte får lån.

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Hej Lotta!

  Jag var inne på samma tankegång som du men dels krävdes lånelöfte innan man fick lägga bud (hur nu mäklaren skulle kunna kolla detta) och dels har en tredje familj börjat buda nu. Och DE ville vänta med budandet till de hade förnyat sitt lånelöfte hos banken vilket de tydligen gjorde igår. Så gården är uppe i 4,4 miljoner!!!!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>