iPhone- kan de va´ nåt?

Om man som jag inte tycker om förändringar, är totalt ointresserad och framför allt okunnig vad gäller tekniska prylar samt dessutom sparsamt lagd så förstår ni att det kan gå mååånga år mellan bytena av mobiltelefon (läs: telefonen byts när den går sönder).

Läste i någon undersökning att telefoner dels inte är tänkta att hålla i mer än ett fåtal år och dels så VILL ”folk” (ungdomar tänker jag fördomsfullt) byta till bättre och häftigare modeller hela tiden.

Själv har jag en gummiklädd Nokia (har slängt instruktionsboken så jag vet inte vad det är för modell) som jag har haft i minst 5 år. Jag är OTROLIGT nöjd med denna telefon som således tåler att tappas på hårda stallgolv utan problem och som jag dessutom nästan aldrig behöver ladda känns det som. Det sistnämnda kan förvisso bero på att jag nästan aldrig PRATAR i telefonen utan mest använder den till sms men ändå :=).

Efter så många års dagligt användande och efter resor till många olika länder runt om i Europa där telefonen fått ligga bredvid diverse solstolar och steka sig har den av förklarliga skäl blivit ganska repig och jag kan numera knappt läsa vad det står i displayen i visst ljus.

För någon vecka sedan råkade jag dessutom tvätta telefonen i tvättmaskinen i några minuter innan jag insåg mitt misstag så nu väntar jag mer eller mindre på att telefonen snart ska tröttna på det hårda livet hos undertecknad och tacka för sig.

Jag har dessutom blivit mer och mer på sugen på att ha en kamera i telefonen och att även kunna surfa så nu kommer min fråga till den samlade läsekretsen:

Finns det någon här som har en iPhone och vad är ert omdöme om denna tingest i så fall?

I vanliga fall är det ju JAG som ger er tips och råd och dåd kring olika saker så nu tänkte jag kräva en liten gentjänst och få hjälp av er att välja en ny telefon.

Vad rekommenderas således?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. kattägare

    Hejsan!
    jag själv tycker att du skall ha en iphon de är både enkla och lätt att ha med sig de syns knappt i fickan

    //kattägare

    Svara
  2. Louise

    Jag är inne på min andra iPhone och är supernöjd! Köpte den första versionen för 1,5 år sedan och bytte upp mig till den senaste versionen när den släpptes i somras (jo, jag är som ”folk” ;)..) . Har tidigare haft diverse mobiler från både Nokia och Sony Ericsson som alla drabbats av spruckna knappar/glappkontakt i knapparna och är därför överlycklig för iPhonen som (nästan) saknar knappar!

    iPhonen är superbra till att surfa, lyssna på musik och spela spel på och den är väldigt lätt att använda. Dock är där vissa minus…

    *Skärmen är av glas = risk att den krossas/repas vid fall (kolla efter iPhone på tradera eller liknande och du upptäcker att det inte är helt ovanligt med trasiga skärmar). Sambon tappade sin iPhone i golvet vilket gjorde så att vibrationsfunktionen gick sönder. Jag har i princip alltid min mobil liggande i ett fodral för att undvika repor och liknande.

    *I och med att det är touchscreen blir det ett ”annorlunda” sätt att ex skriva sms. Vissa trivs inte alls med det, det bästa är nog att gå in i nån butik som har mobilen och testa hur det känns med tangentbord utan fysiska knappar (dessutom: det fungerar inte att ha vantar på sig när man använder den, vilket är mindre skoj mitt i vintern).

    *Är det kameran du är ute efter så har både Nokia och Sony Ericsson bättre (och ofta billigare) varianter, kameran i iPhonen är okej, men inte mer.

    *Batteritiden är sådär, använder man vissa funktioner (ex gps eller spel) så behöver man ladda den varje dag.

    Är man beredd på ovanstående är det en fantastisk mobil, fast rent spontant känns det kanske inte som den ultimata stall-mobilen…
    /Louise

    Svara
  3. kattägare

    hejsan!
    iphon rekomenderar jag starkt! en sådan har min man nämligen och den är väldigt bra för att den är tunn,
    och lätta att ha med sig.

    Svara
  4. Anonymous

    Min pappa jobbade i somras med att prova en massa mobiler o en iPhone! Det finns ju bara en iPhone o han tyckte inte den var så bra. Men han testade två telefoner som '' HTC'' har gjort !!
    Du kan söka på dom på google. Den ena heter htc Hero, & den andra heter htc Magic.
    Dem var tydligen jättebra om man ville ha en telefon som man ville liksom va inne på nätet o sånt med. Och så var det en bra kamera också! 🙂 så ja, där var några tips 😀

    / Sally

    Svara
  5. Prick

    Jag har en htc 740. Stor och med ett ok tangentbord. Helt ok att kolla enklare sidor på internet med och jag GILLAR att den är stor = lättare att hitta i handväskan =). Kameran är också helt ok. Gillar skarpt att ha synkning till e-mail och kalender (Outlook). Med tangentbordet är det lätt att svara på mail och lägga in egna minnesanteckningar.

    Svara
  6. Anonymous

    CiA rekommenderar att du köper en ny ”gummidräkt” (inkl fönster) till din telefon. Förmodligen har jag en likadan telefon som du, är också helnöjd med denna slitvarg!
    🙂

    Svara
  7. Birgittas hästsida

    Ingen dum idé i sak men nu har tom stock-konservativa och förändringsobenägna Birgitta fått en önskan om förnyelse och ffa möjlighet att kolla på internet via mobilen tex, att ta något kort osv :=).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>