Veckan som gått

Under den gångna veckan har jag gått med Soya i beckmörker på morgnarna, så ser det nämligen ut hos oss numera klockan 05.15. Kvällspromenaderna tidigareläggs nästan dag för dag och vi går numera ut redan vid 19.00 för att säkert vara tillbaka innan mörkret sänker sig strax innan 20.00.

Eftersom jag ju har Soya lös är min fasa att hon springer bort i mörkret och inte hittar mig igen och själv är hon ju både kolsvart och knäpptyst så jag har ytterst svårt att tro att närsynta JAG skulle hitta henne….

Även på morgonen kan hon ju förvisso försvinna i mörkret men dels så är det inte precis så att hon går några längre sträckor från mig och dels så blir det ju faktiskt ljusare och ljusare på morgonen så i värsta fall fick man väl invänta dagsljuset om hon irrade bort sig.

Får väl plocka fram både hennes reflexväst och blinkande lilla lampa som man kan ha i halsbandet så att jag ser henne….

Många hästars pälsar växer nu med rekordfart och både Archie och Birk blev friserade i veckan. Birk var verkligen långhårig och även Archie trivs säkert bättre med kortare snagg eftersom han rids så pass ofta i ridhus så det känns mycket skönt att ha det gjort.

Flytten till nya stallet närmar sig nu med stormsteg (vi flyttar på onsdagkväll efter att jag kommit hem från min Ullaredsresa som vi tidigarelade en vecka) och man kan väl säga att jag ser fram emot den med försiktig förväntan.

Det ska bli underbart att både kunna rida tidigare på morgnarna för att slippa komma för sent till jobbet var och varannan dag och att kunna ha Archie ute fler timmar i hagen. På minuskontot är att han blir av med sin vän Birk och får gå ensam (i alla fall till en början) och att uteridningsmöjligheterna är sämre kring det nya stallet men dels kan man inte få allt någonstans tror jag och dels kan jag köra till ridskolan om jag vill rida ut lite mer ”avancerat” (tar ca 15 minuter).

Jag hoppas att denna lösning ska bli till det bästa men känns det inte bra så flyttar jag tillbaka till ridskolan där jag fortfarande har kvar boxen och betalar kallhyra.

Någon kanske undrar vad som hänt med våra gårdsköparplaner och där kan jag väl rapportera att det inte hänt ett dugg, helt enkelt beroende på att det inte finns några intressanta objekt på marknaden.

Hade jag haft 5,5 miljoner vilket jag tyvärr inte har hade jag köpt en jättefin gård med eget ridhus vid Dagstorp (Löddeköpingetrakten- mycket nära Malmö) som är ett riktigt häst-Mecka med många ryttare och en superfin anläggning där jag tävlat många gånger. Men nu är det inte så som sagt och jag kan inte med bästa vilja flytta till de gårdar i Kristianstad-trakten som verkar vara de enda vettiga till salu just nu. Att köra bil till jobbet i ca 1 timme i ena riktningen är både för jobbigt och för dyrt anser jag även om säkert många Stockholmare och Norrläningar hade skrattat förvånat åt mitt resonemang :=).

Veckan avslutades med en trevlig whippetträff för Soyas del och en minst lika trevlig tävling för min och Archies del. Vi är inte bortskämda med segrar varken han eller jag även om det blivit några stycken (5) hans ringa ålder till trots så det var verkligen välkommet.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>