Clinic!


Den 5 november ska jag och en gammal ridkompis (hon gifte sig sedermera med min hovslagare- hästvärlden är som sagt liten) gå på clinic.

Som en del av er kanske sett/ märkt pågår det just nu en debatt om/ kring just den ryttare som håller i clinicen vilket jag bara tycker kommer att göra evenemanget extra intressant.

För er som vill läsa lite debattinlägg kommer här några länkar:

http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=1009249

http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=1009382

http://ryttarfiket.tiger-computing.co.uk/viewtopic.php?f=3&t=1523

Så här presenteras clinicen på Flyinges hästsida:

Patrik Kittel – äntligen på Flyinge!- från unghäst till Grand Prix

Efter den, pga njurstensoperation, inställda clinicen i våras kommer nu äntligen Patrik Kittel till Flyinge den 5 november kl 18.30-20.30 för en dressyrclinic. Patrik Kittel är svensk landslagsryttare med eget stall och verksamhet i Tyskland och har utbildat mer än 30 Grand Prix-hästar. Patrik har ridit OS, vunnit Nordiska mästerskapen och har mer än 50 segrar i Grand Prix på 10 olika hästar.

Under clinicen talar Patrik om hur man utbildar och inte minst motiverar sin häst och vad du som ryttare kan göra för att komma vidare när du kör fast. Han kommer även att ge praktiska tips och övningar på hur du kan träna hemma. Patrik jämför tysk och holländsk dressyrutbildning med svensk och tar fram för- och nackdelarna med de olika sätten att utbilda. Det blir även utrymme för publiken att ställa frågor under eftermiddagen. Biljetter á 150 kronor säljs på plats samt på följande ställen:

Marietorp Ridsport, Löberöd
Ryttare & Häst, Flyinge
Rytteriet, Sjöbo
Hubertus, Malmö

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Eva

  Jag tycker det är skrämmande att det finns så pass många som försvarar den här ridningen.. Ska bli spännande att gå på clinicen och höra vad PK säger om det hela..

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Jag är rätt så tveksam om PK eller någon ur publiken kommer att ta upp frågan men vi får väl se.

  Utan att ha en susning om hur just PK tränar eller för den delen sköter sina hästar kan jag bara säga att jag är ÖVERTYGAD om att många så kallade proffs-ryttare visar upp en sida av sig och sina träningsmetoder på exempelvis clinics medan man ibland använder helt andra metoder på hemmaplan bakom ”lyckta dörrar” som hade fått många att reagera.

  Var själv på en clinic för en herrans massa år sedan som hölls av en MKT MKT känd internationell dressyrryttare. JAG var helt salig efteråt och mycket imponerad medan min dåvarande tränare (som hade lite mer ”inside information” så att säga) dämpade mig genom att påstå just att saker inte alltid är så som de ser ut att vara.

  Bara för att man på en clinic visar upp en häst som till synes utan den minsta hjälp trampar på stället i piaff (för att ta detta som ett exempel) betyder det inte att det inte har lärts in under långt våldsammare former på hemmaplan.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>