Veckan som gått

Om man måste sammanfatta den gångna veckan med ett enda ord måste det nästan bli SNÖ!

Vi är tack och lov tämligen förskonade från denna nederbörd på mina breddgrader men i veckan har det kommit ovanligt mycket av just den varan.

Först kom det lite snö, sedan ännu lite mer och så ännu mer osv och nu ligger snön nästan meterdjup i vår trädgård.

Om man kör bil är man oftast inte så förtjust i snö eftersom det begränsar framkomligheten oerhört, särskilt här i Skåne där befolkningen tycks lika chockad och oförberdd varje gång en snöflinga singlar ner.

Eftersom polisen tycks så förtjust i lättförtjänta pengar (sade hon som blivit tagen för fortkörning 3 gånger) kommer här ett tips:

Gå ut och stoppa bilarna och titta om de har sommar eller vinterdäck i dessa dagar!

Jag kan garantera att det på minst 50 % av bilarna sitter det förstnämnda vilket också i allla fall delvis förklarar varför många skåningar kör i 15 kilometer i timmen och skapar ändlösa köer med vansinnesomkörningar och därpå följande avåkningar som slutresultat.

Läste för några år sedan statistik över hur många som blivit tagna med otillåtna däck när det rådde vinterväglag och det handlade inte ens om 100 stycken!!!!

Varför????

Ja, inte f..n för att folk HAR vinterdäck utan för att poliserna själva inte vill frysa häcken av sig genom att stå och kolla bilar i smällkalla vintern.

Det är min absoluta övertygelse!

För att lämna trafiken som samtalsämne så kan jag berätta att det på både hund och hästfronten fungerar ypperligt även om det så klart är LIVSFARLIGT att fälla sådana yttranden (lagen om alltings djävlighet osv….).

Soya har inte kissat inne något mer och inte heller börjat löpa så varför hon valde vårt vardagsrumsgolv som urinoar vid 2 tillfällen nyligen kommer kanske att förbli en gåta.

Archie tränar på och känns jättefin och det är väl det jag vågar säga om den saken :=).

Hagarna är nu täckta med massor av snö och hästarna verkar trivas med det.
Jag blev glad när jag igår kunde konstatera att Archie, efter 6½ timme i hagen, inte stod och hängde vid grinden utan såg hur nöjd som helst ut trots att det hade snöat ganska rejält på honom.

Jag är mycket nöjd över att det i stallet finns flera likasinnade som vill ha ut hästarna så länge som möjligt och oavsett väder eftersom detta är så viktigt för mig samtidigt som Archie inte är så flock-obunden att han skulle tycka om att gå helt ensam medan alla andra stod i stallet.

På det viset var det underbart med en i det avseende ”störd” häst som Décima som glatt hade framlevt sina dagar utan att se skymten av en artfrände resten av sitt liv. Väldigt praktiskt för en hästägare men som sagt inte helt normalt…

Mer snö är utlovat till veckan som kommer och jag misstänker att träningen på tisdag som jag sett så mycket fram emot hänger ganska löst….tyvärr…

Fick själv köra in till ridskolan och ha lektion med Sally där i stället för i ”mitt” ridhus i lördags eftersom dörren till deras transport hade frusit fast.

Med facit i hand var det nog tur för det hade inte varit så trevligt att köra med hästtransport när det snöar så mycket och över huvud taget är det ju dumt att ta onödiga risker vilket både jag och Sallys mamma konstaterade. Det kommer fler träningar….


Som synes finns det gott om snö. På bilderna Archie främst med sina stallkamrater Tage och Lady i bakgrunden. Och denna gången är jag SÄKER på att det faktiskt är dessa namngivna hästar men bara för att jag själv släppte ut dom :=)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>