Torsdag

Idag, med ridhuset ”fullt” av hinder passade jag på att byta ut det sedvanliga tömkörningspasset mot ett hopp-dito.

Passade även på att byta ut tränset mot hacket och det var som förväntat inga som helst problem. Jag kan inte minnas att jag just hoppat med hack tidigare men Archie är ju inte svårstyrd på några vis så det var som sagt helt friktionsfritt och ett bra tillfälle att ”vila munnen” när vi ändå inte skulle ”dressera”.

Började med att trava över samma serie som igår (se bild under gårdagens blogginlägg) och fokus låg på att rida i så låg form som möjligt så att Archie skulle komma upp med ryggen. Trav-arbetet över bommarna gick lika bra som igår och vi övergick till att hoppa i trav och sedan galoppera över detta lilla hinder:

Efter ett fåtal språng i trav och galopp på Sverige-hindret (baksidan visar Danmarks flagga :=)) så hoppade vi nedanstående studs-serie i galopp.

Avståndet mellan hinderna kan vara mellan 3-3,5 meter beroende på hur stor och/ eller smidig häst man har, ju lägre hinder desto kortare avstånd kan man använda.

Enklast blir det om det första hindret är riktigt lågt; kommer man väl in rätt är det bara att följa med i sprången och man kan höja hinder 2 och 3 allt eftersom hoppningen fortskrider.

Dock ska man tänka på att studs-serier är väldigt ansträngande för hästen så några högre höjder ska man aldrig hoppa oavsett hur bra det går.

Efter studs-hoppningen hoppade jag serien nedan som bestod av 3 hinder med 2 galoppsprång mellan både hinder 1 och 2 och hinder 2 och 3.

Även här är det enklast att hoppa in lågt och höja de andra hinderna successivt.

Ja, detta var dagens ridpass.

Nu återstår några timmars ångest inför körningen till hästtandläkaren. Ingen ångest inför själva besöket som sådant utan snarare inför om man ens ska lyckas ta sig dit.

Som vanligt är det diverse varningar om halkor, underkylda regn osv utfärdade och just Österlen är ökänt för sina vinterväglag.

Lina har lovat att följa med och stå och hålla Arch om vi kör fast i en snödriva så det känns ju tryggt i alla fall :=).

4 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>