Buhu- nu har jag hittat en häst jag vill ha!

Tror ni på kärlek vid första ögonkastet?

Jag tror att det kan inträffa men att det inte är detta överreklamerade tillstånd man ska leta efter utan snarare satsa på känslor som mer växer fram. De är nog mer tillförlitliga i det långa loppet- det första intrycket man får av en person eller något annat för den delen kan lika gärna vara otroligt missvisande.

Jag har nu insett att jag har stirrat på drömhästen (sorry Archie) hur många månader som helst utan att just begripa att det är en drömhäst, för mig i alla fall.

Som vanligt, vad annars, finns det bara två småååå ”aber” med detta djur:

a) hästen är mig veterligt inte till salu men framför allt

b) det är VE OCH FASA en ponny!!!

Även om jag hade lyckats övertala/ be/ böna/ hota ägaren att sälja hästen till mig så kvarstår det faktum att ponnyeländet är många centimeter för liten för tävlingsbanorna med MIG :-(!!!

Föremålet för min insikt och habegär är alltså valacken Rocky som står i ”mitt” stall och som jag bara blir mer och mer förtjust i.

Jag har tömkört honom flera gånger och det har aldrig varit några problem men dessutom går han bara bättre och bättre för varje gång och visar fler och fler kvalitéer.

Nu vet jag ju inte hur Rocky är att varken rida eller framför allt tävla men jag kan lugnt konstatera att om jag hade fått honom att gå inne på en bana så som han går när jag tömkör; ja, då har han allt jag önskar mig.

Rocky har ett otroligt flott steg när han blir lite uppeldad, han flyger fram med väldigt fina gångarter och bibehållen takt och det går faktiskt numera att lugna ner honom även om han från början vill springa i ”hundranittio”. Detta upphetsade springande utlöses oftast av ljud utifrån- idag en traktor som harvade utebanan- men som sagt; det går att ha kontakt med hästen ändå och han ser ut som ”en miljon” när han dansar fram i ridhuset.

Att han är otroligt lätt-tömkörd och har en väldigt vacker sida är ytterligare egenskaper jag skulle värdera inne på en bana- alltså om de gick att överföra till ridning- men tyvärr….det är alltså bara att fortsätta att drömma om detta djur.

Min fråga är som så många gånger förut: VARFÖR ÄR LIVET ORÄTTVIST och den spontana följdfrågan måste bli

HUR MYCKET TILLVÄXTHORMON KAN MAN GE EN PONNY TRO????

10 kommentarer Skriv kommentar

 1. Åsa

  Passa dig, snart börjar du väl titta på nordsvenskar också 😉
  *ser det lika troligt att Birgitta skaffar nordsvenska som att jag skaffar halvblod*

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Det är nog 100 ggr troligare att du skaffar halvblod än jag nordsvensk Åsa, eftersom jag ju är tävlingsidiot :-).

  Och Rocky är ju EXAKT som ett halvblod i miniatyr.

  Fan att jag inte kan få honom att växa bara….

  Svara
 3. Ullis

  Så är det bara i tävlingssammanhang du inte vill ha en nordsvensk? I så fall kan du drabbas av stora kärleken när som helst. 😉

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Nja… I alla fall för min del är det så att jag kan gilla allt möjligt, olika hundraser, dito hästar och till och med människobarn 🙂 utan att jag för den sakens skull vill ha detta för egen del. Inget ont om nordsvenskar men det är inget jag hade velat äga av även andra skäl än tävlingsmässiga.

  Svara
 5. Birgittas hästsida

  Lina: du vet att jag tycker att allt under typ 160 cm ÄR ponny så vare sig jag hade FÅTT starta eller ej hade jag inte känt mig bekväm på en så liten häst.

  Minns att jag tyckte att Arch var en pygme när han var 3 år (164 cm ) men rent objektivt var han hur lagom som helst.

  Tror tyvärr att jag dessutom hade blivit nerdömd om jag tävlade på en ”riktig” ponny men det är min förutfattade
  mening det…..

  Svara
 6. Anonymous

  hahaha! du kan nog ge lite anabola men tänk på att benen inte kommer att bli längre 🙂 !

  prick

  Svara
 7. Åsa

  men Birgitta, jag rider bara halvblod om jag får betalt! Köpa ett sådant? Nä, då skaffar jag hellre en till hund tror jag. Så det är nog lika troligt 🙂

  Svara
 8. Anonymous

  ”det är ve och fasa en ponny” skrev du.
  Sen när är inte ponnier också hästar? En ponny kan vara minst lika bra som en stor häst, tom bättre. Det är bara ni dressyrmänniskor som ser ner på ponnier, och de som tävlar sina ponnier bland stor hästar och sen vinner, då är det inte längre lika roligt för då är kommentarerna ”hon kände domaren” MEN en ponny kan var 24 ggr bättre än en häst! Nu så verkade du ju gilla ponnyn, men sluta börja med att klanka ner på ponnyn bara för att det är en ponny. De är lika mycket hästar som alla andra bara att de är mindre än andra, dvs lika mycket värda!

  Svara
 9. Birgittas hästsida

  Anonym: jag rekommenderar dig att läsa mina svar ovan NOGA en gång till. Var påstår jag att ponnyer inte är lika mycket värda som stora hästar? Precis : ingenstans!
  ”Ve och fasa” var en IRONISK kommentar.
  Jag har inget emot ponnyer, har tränat flera genom åren men vill inte ha någon själv. Jag föredrar hästar kring 170 cm :-)!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>