Veckan som gått

I fredags eftermiddag möttes jag av en lerklump i stallet så det var bara att dra fram duschslangen och börja skura hästen.

Här nybadad och fin :=)!Efter tvagningen tog jag ut djuren på en liten betes-session och som synes är det inte bara hästen som betar :=).En fin bild på mina älsklingar tycker jag.

Under veckan som gått har jag kommit igång mer och mer med ridningen och det känns så klart skönt.

Jag har aldrig varit med om en så konstig säsong som årets, i vanliga fall brukar jag ha hunnit tävla ”tusen gånger” men i år har jag knappt kommit iväg.

Givetvis har den långa vintern spelat en bidragande roll, jag struntade i att åka till flera tävlingar i början på året dit det var kanske 10-12 anmälda ekipage och därefter har det inte heller alltid funnits klasser som jag velat rida (jag rider helst LA:4).

Jag får hoppas att vi nu kommer igång med tävlandet mer på allvar och givetvis att det går bra.

En som det går bra för är lilla Soya- onsdagens LC-träning gick fin-fint och hon var lika överlycklig som vanligt både före, under och efter loppen.

Redan när jag närmar mig rondellen i Sjöbo brukar hon resa sig upp och böra ”pipa” och när vi kör hem från träningen kan hon också gnälla och gny i flera kilometer- denna i vanliga fall knäpptysta lilla mus.

Annars vet jag inte om det finns så mycket intressant att rapportera om…

Jag har inga nya hästar som jag ska åka och titta på och det känns väl lite som det kvittar om jag ska vara ärlig. Blir det så blir det och blir det inget så är det också bra- ungefär så känner jag nu. Med ytterligare en häst blir ju ekonomin helt klart förändrad och tiden till annat ännu mer begränsad så det finns ju för och nackdelar med allt.

Även på gårdsletarfronten står det stilla och också detta gör mig mindre och mindre. En mycket starkt bidragande orsak är absolut att jag trivs så oerhört bra i ”mitt” stall- det känns som att jag där redan har i princip alla fördelarna med en egen gård fast till långt billigare penning och mindre arbetsbörda. Jag sköter ju mig mycket själv i stallet och rider sällan på tider då andra är där så för min del är det ju nästan som att ha ett eget stall fast andra hjälper till med sådant som jag i annat fall hade fått ordna själv (in och utsläpp, fodringar osv).

Om Gud är god blir det träning för Ebba på tisdag och tävling på söndag men jag tar inte ut något i förskott utan vi får väl se helt enkelt.

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Mumma

  Jag såg att Archie var väldans lerig i fredags, men du skall vara glad att han går att duscha av. Våran lille kille är livrädd för duschslagen så honom får man svampa av och det blir väldigt blaskigt.. man är ofta själv också helt genomvåt..

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Mumma:

  Jag är mycket tacksam över att Archie föddes upp hos en mycket vettig hästtjej som hade som ”ideologi” att det skulle gå och göra i princip ”allt” (nåja…) med även mycket unga hästar.

  Således var Archie redan som 3-åring då jag köpte honom van vid att bli klippt (!), täckad och avspolad med slang.

  Dock var spolspiltan i mitt gamla stall MYCKET farlig enligt Archie, när han väl befann sig i den kunde man spola honom hur lätt som helst men det gick i princip knappt att få honom att gå IN i den. Vi har utkämpat många dragkamper där men eftersom jag är som jag är så finns det inte på min karta att ge upp.

  Således köper jag inte att en häst inte GÅR att spola av; så klart går det men det kan ta olika lång tid att vänja dom.

  Vad exakt händer när ni föröker att spola?

  Jag kan ju tänka mig vad som händer….Rocky GÅR IVÄG eller?

  Men det finns det medicin för…trust me!

  Svara
 3. Aramis

  Haloj bajsfamiljen :o) Ha ha ha ha! Det måste ha varit Aramis supermüsli som fått fart på Soyas mage, ledsen att jag glömde svara på ditt sms! Ett hett tips: inga fler grönsaksbaserade foder till din hund :o)

  Ps. Jag har nu kollat in Laholmstävlingarna, om du är intresserad så finns det 17 klasser att välja på; från LB till Grand Prix. Jag själv satsar på det sistnämnda, ska bara hem till stallet och fila lite på piaffen… hahahahahahah

  Länk till prop:
  http://www.laholmsrf.se/filer/dokument/Propositioner/pr_100804.pdf

  Svara
 4. Hille

  Ja gör det och hojta om ni kommer, vi bor ju bara 5-10min därifrån och kommer gärna och tittar på tävlingarna om vi kan!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>