Ofräscha snobbar

Härom veckan gjorde jag en intressant reflektion.

I alla år (5 kanske) som jag har åkt till Ullared har jag erbjudit stallkamrater att handla åt dom.

En del har blivit jätteglada, andra har avböjt av olika skäl och några har mer eller mindre sagt rakt ut (eller i förtäckta ordalag) att de aldrig skulle handla annat än ”kvalité”- läs: snordyra märkesgrejer à la Pikeur, Horseware och dylikt.

Jag har nästan fått känslan att en del av dessa snobbar skrattat lite föraktfullt åt mina ”fynd” och att de tänkt att de aldrig skulle nedlåta sig till sådana avslöjande billighetsköp.

Och det är väl gott och väl att man har olika tycke, smak och plånbok för den delen men nu kommer vi till det jag inte begriper.

Samma människor som tycker att det är såååå viktigt med rätt märke på schabraket, hjälmen eller täcket kan mycket väl ta dessa ting och bara slänga iväg dom lite varstans i stallet.

Dessa dyra och fina saker kan ligga skitiga, ihopknycklade, illaluktande och/ eller trasiga- DET är det minsann inte det minsta noga med.

Noterade i vintras förvånat hur en äkta snobb klädde sin häst när den skulle gå ut i hagen.

Visst var täcket typ 5 gånger så dyrt som mina Ullareds-diton men vad hjälpte det?

Av 5 spännen var 3 trasiga och täcket höll knappt ihop trots en del provisoriska lagningar.

Givetvis jättebökigt för stallpersonalen att sätta på men vadå? Huvudsaken är väl att det är av rätt märke, eller?

Nä- jag må handla billigt men mina grejer är i alla fall alltid hela och sköts som de ska- oavsett märke och pris!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Som arbetsgivare/personal skulle jag kräva att täcken som skall användas är ”hela och rena”, alternativt det finns extratäcken lätt tillgängliga. Personalen måste ha vettigare saker att göra än att stå och knyta fast trasiga täcken!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jag instämmer Prick.
    Vet att man precis innan jag flyttade från ridskolan hade uppe detta till diskussion på ett hästägarmöte, dvs vilken typ av service man skulle ge hästägarna framöver.
    Om alla vill ha olika täcken av och på och byta dom fram och tillbaka för 3 timmars hagvistelese samt dessutom strykkappor, boots och Gud vet vad, ja- då hinner personalen inte göra något annat!
    Nu vet jag inte vilket beslut som slutgiltigt fattades men jag tror att man bestämde att hästarna fick ha samma täcke på ute som inne.
    Idag finns det ju så många bra täcken som klarar 3 timmars regn 🙂 och som snabbt torkar inne så det hade jag inte haft några synpunkter på.
    Och att allt ska vara helt är i alla fall för mig en självklarhet och viktigare än vilket märke det är.

    Svara
  3. rackemarie

    Håller med om att det finns snobbar. Usch och fy! Själva blandar vi högt och lågt, har faktiskt en del märkesgrejor; det mesta inhandlat på rea dock.

    I vårt stall gillar vi snabbspännen vid bogen och i inflyttningspresent fick vi några gjordkryss till täckena av herrskapet. Sparar faktiskt mer tid än man tror!

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Har själv också en del märkesgrejer så i sak förkastar jag absolut inte lite dyrare saker men det absolut viktigaste tycker jag är att saker är hela och rena. Sedan är noppriga schabrak eller ännu värre kläder något av det värsta jag vet så får det vara hur fint märke som helst. Sådana schabrak ger jag bort till ridskolan eller slänger och kläder slängs utan tvekan. Samma med sådant som ser urtvättat ut.
    Snabbspännen är en utmärkt uppfinning som sparar tid, absolut!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>