När alla känner alla kan man få service (om man vet att uppföra sig)

Härom dagen pratade jag med några tjejer i stallet och ”tant Birgitta” passade då på att dela med sig av vissa erfarenheter hon gjort och gav ungdomarna några råd på vägen.

Vi pratade om hur otroligt litet häst-Skåne är och hur ”alla känner alla”- på ett eller annat sätt.

Jag sa i detta sammanhanget att man verkligen bör tänka på vilket intryck man ger och hur man beter sig mot andra- om inte annat för att undvika att få rykte om sig som värsta bitchen- då är man nog snabbt ”körd” i många hästsammanhang.

En dag vill man kanske byta stall, hovslagare, tränare eller veterinär och är man då ”ökänd” är det nog inte så kul.

Ja, ungefär så gick snacket oss emellan och jag har idag själv fått erfara hur bra det är att ha ”kontakter” och att ha vårdat sina relationer.

Klockan 19.02 fick jag ett SMS från Liv i stallet som erbjudit sig att ta in våra hästar från hagen. Liv meddelade i SMS: et att Archie hade en tappsko.

19.03: Ve och fasa- jag ska tävla imorgon bitti 10.00!

19.04: Jag har utan resultat sökt både min hovslagare OCH hans fru (fd stallkamrat till mig som jag haft mycket roligt ihop med under flera år) per telefon.

19.10: Jag bestämmer mig för att på vinst och förlust köra hem till en hovslagare som bor mer eller mindre granne med stallet. Jag har förvisso aldrig ens TRÄFFAT denne man men jag hoppas att jag kan övertala honom att förbarma sig över oss mot rundlig betalning.

19.15: Konstaterar att hovslagaren inte är hemma.

19.16: Slås av tanken att jag kan prova att få tag på en gammal bekant från ungdomen- när vi lärde känna varandra var han bästa vän med min dåvarande pojkvän (också hästkille) och han har sedan dess utbildat sig till just hovslagare.

Vi har bara träffats sporadiskt genom åren men då jag googlar hans namn via I-phonen och han svarar i telefonen går han med på att jag ska komma hem till honom med Archie direkt!

Vad sägs om det? Det tror jag inte många hade gått med på en lördagkväll!!!

20.15 är vi hos min gamle bekant och 10 minuter senare kan jag köra hem igen!

21.00 sitter jag åter i soffan- glad åt en gammal bekant som ville hjälpa mig och givetvis också glad att jag har en snäll häst som man bara kan slänga in i transporten, köra i ilfart med och sedan ställa och sko utanför släpet medan mörkret sänker sig….

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Aramis

  …och givetvis också glad åt att du har en så FANTASTISK stallkamrat som meddelade skotragedin! Annars hade du stått där med skägget i brevlådan imorgonbitti :o) (SKÄMT Å SIDO!) – för visst hade du själv sett att skon var av om du hade lett in honom från hagen (ASG).

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Du har helt rätt Liv- det var tur att DU hade ögonen med dig:)! Och jag som 9,5 gånger av 10 tar in Archie själv på kvällen hade kanske/ nog/ förhoppningsvis märkt något men ska jag vara ärlig är jag inte den som visiterar varken den egna eller andras hästar efter intag annat än ytterst flyktigt. Så även du förtjänar ett TACK!!!!

  Svara
 3. rackemarie

  Goda hästvänner och gamla hovslagare ska man hållas sig väl med! Hoppas det går bra på tävlingen. Väntar med spänning på en rapport!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>