Söndag- snabbt in och snabbt ut!

I morse var det tidig uppstigning som gällde eftersom jag skulle starta prick 10.00 hos Flyinge ryttarförening.

Jag tycker om att ha gott om tid på mig och kan för mitt liv inte förstå mig på de som väljer att sova en halvtimme extra för att sedan stirra omkring, stressa och glömma hälften när de ska åka och tävla. Kan det verkligen vara värt det?

Inte för mig i alla fall för jag mår bäst om jag får förbereda mig i lugn och ro och känna att jag har marginaler OM något oförutsett inträffar (ett vägarbete som sinkar trafiken tex).

Tävlingarna idag skulle hållas inomhus- arrangören valde detta eftersom det varit så ostadigt väder de senaste veckorna och det är ju jätteskönt om man har den valmöjligheten och inte måste ha tävlingarna ute.

Även om jag, som så ofta, var helt ensam på framridningen nästan hela tiden (det var bara 11 startande i klassen) undrar jag om vi inte vann denna :), så fin kändes Archie i alla fall.

Vad det sedan berodde på kan man ju bara spekulera i men han var otroligt spänstig och det var en fröjd att rida.

Tyvärr tog all bensinen slut inne på banan- nåja kanske inte riktigt all men i travprogrammet kändes det som att jag nästan red i en oengagerad passage och bitvis stod stilla.

Himla synd så klart och det drog ju ner på helhetsintrycket (och absolut min tidigare underbara känsla) vilket tillsammans med några småmissar kostade poäng.

Vi slutade i den nedre halvan av resultatlistan på 61 % men jag var ändå väldigt nöjd när jag åkte hem eftersom jag hade fått känna på hur lätt och bra Archie kan gå utan större hjälper- ett av våra största problem man man väl säga (bjudningen som då och då försvinner helt).

Det hade säkert gått bättre om även tävlingen hölls utomhus och på samma fina underlag som framridningen men det är ändå bara spekulationer och dessutom ska hästen givetvis inte ”krokna” av sådana anledningar.

Men…vi kämpar på med det positiva på näthinnan så får vi se vad nästa tävling bjuder på :).

Vad jag gillade bäst med denna tävling var att den låg så nära vårt hemmastall att jag red in på banan 10.00 och släppte ut Archie i hagen 10.55.

Snabbt in och snabbt ut med andra ord- precis som rubriken säger!

Och en viss gosse behövde tydligen lätta på trycket när han släpptes ut för att vila :).

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Jag brukar lägga till minst en halvtimme när jag beräknar restid, för det händer allti något, man kör fel, behöver en extra paus, för att lätta på trycket. 😉 Eller för vägarbeten mm. Det är bättre att vara på plats för tidigt än för sent. Det går ju alltid att vila. Har aldrig rest med häst till någon tävling, men väl med katter till kattutställningar, och hundar till tävlingar.

  Sedna är bild på Archies huvud bara så härligt! 😉 Hästar ser lika roliga ut i den vinkeln som en whippet. Inte det vackraste man sett, men hur underbara som helst. 😀

  Hälsningar
  Görel, Zahra och Hilda.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>