Lördag- mycket mera mygg


En bråkdel av de äckel-mygg som ville käka Archie till frukost 🙁

I morse fick jag erfara att mygginvasionen som hållit i sig i över en vecka på inget sätt håller på att avta- snarare tvärtom känns det som.

När jag hoppade upp i sadeln för att rida ut satt det genast hur många mygg som helst på Archie och detta trots att jag precis hade dränkt in honom i Renons.

Ridturen blev av förklarliga skäl rekordkort, knappt 40 minuter och i alla fall jag hann få några bett under tiden.

Archie kändes i alla fall fin men var säkert tacksam över att få komma in i stallet och skydda sig lite.

I hagen är det nu regntäcke, flugmössa och 20 liter Renons som gäller- men det känns INTE kul!

Med tanke på hur otroligt många myggen är verkar i alla fall Archie förvånadsvärt lugn- kanske distraherar gräset en del och täcket mm hjälper en del men som sagt; jag är INTE glad!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Byt myggmedel!!!

    Har testat många medel under ”extrema förhållanden” 😉 och det enda som håller de stickande otäckingarna på avstånd är Absorbines Ultrashield.

    Det håller (såklart…) inte otäckingarna borta de ”upp till fjorton dagar” som utlovas på flaskan, men även när det varit som värst på somrarna här(mygg, knott OCH svidknott) har det räckt att spraya och gnugga in det i pälsen varannan dag.

    /Nina

    Svara
  2. Anonymous

    Hur reagerar Soya! Zahra är myggornas favorit och hon ser ut ungefär som bilden av Archie och myggorna. Sedan får hon små bulor efter vaje bett. Bulorna finns kvar i en halvtimme ungefär, sedan försvinner de. Zahra verkar dock inte lida av myggbetten lika mycket som jag tycker synd om henne.
    Hälsningar
    Görel, Zahra, Hilda och katterna

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Otroligt nog verkar Soya inte så intressant för myggen.

    Just idag fick hon det FÖRSTA jag sett, jag slog själv ihjäl myggan medan Soya nog inte ens märkte den.

    Det är bara att vara tacksam över att både hund och häst klarat invasionen så bra, själv har jag flera bett men även i mitt fall kunde det varit värre.

    Svara
  4. Aramis

    Jag hålled med Nina! BYT MEDEL!!!! Använder också Absorbines Ultrashield och det fungerar faktiskt tillfredsställande. Har använt renons tidigare och det var rena blajet!

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Jag instämmer i att Renons är ineffektivt, det har jag alltid tyckt.
    Men denna flaska vann jag på en tävling och tycker att jag lika gärna kan använda upp den.
    Och tack och lov har vi OFTAST så otroligt lite insekter att något medel inte behövs men denna mygginvasion är något utan dess like!
    Om norrlänningar har lika stora bekymmer i veckor/ månader är det på fullt allvar en GÅTA för mig varför man inte flyttar. Jag hade inte stått ut.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>