6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Hilda hade vägrat gå ut i de där skorna, trots vinter och många minusgrader. Zahra vet jag inte, henne tror jag nästan man skulle kunna klä på vad som helst utan att hon skäms, men jag hade nog skämts om jag skulle sätta på mina hundar skor. Enda anledningen skulle vara en skada på tassarna och att de varit tvugna för att det skulle läka ordentligt. 😀
  Hälsningar
  Görel, Zahra, Hilda och katterna

  Svara
 2. Jessica

  Håller med om att de är superbra som skydd vid klokapselskada och trampdynesår etc. Lägg märke till att det finns ”fleese” i dem ;-)). En patient till mig fick på sig en vanlig strumpa för att inte slicka på ett tassår, därefter så blev det en tur till veterinären för att kräkas upp den samma :-). Så i det fallet hade nog en sko varit mindre lätt att få av och dessutom svälja… Man kan ju också välja alternativet krage. Är absolut inget fan av utklädda djur, möjligen ett täcke om man fryser då. Är förstås fascinerad över att tex långhåriga schäfrar och annat verkar frysa på promenaden- eller är det matte / husse som fryser måtro?

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Tills jag köpte Soya var jag RABIAT motståndare till allt vad täcken till hundar heter. Hatade att se det och mina 2 greyhound hade aldrig täcke och verkade inte frysa.

  Med Soya har jag fått tänka om.

  1. Hon är frusen

  2. Jag älskar att spöka ut henne i fina täcken.

  Pinsamt men sant:)!

  Jag blir dock fortfarande rabiat när jag tex ser en täckesklädd schäfer rastas runt kvarteret, dvs i 5 minuter.

  Svara
 4. Anonymous

  Som jag skrivit förut, så vägrar Hilda i det närmaste att ha täcke på sig även när det är kallt. Täcken är för veklingar! Är hennes inställning. Zahra kan tycka att det är riktigt skönt att ha täcke på när det är vinter och när det regnar. Hilda kan godkänna att ha täcke på när det regnar mycket. Skulle aldrig få för mig att klä på dem en massa ”kläder” och inte om det inte verkligen behövs. Reflexväst är en nödvändighet när det blir mörkt och det används flitigt av mig och mina hundar. Annars tror jag att folk klär på sina hundar i onödan.

  Mina whippar är mycket olika när det gäller vinter, Hilda älskar, liksom matte 😉 när det är vinter och kallt. Hon rusade ut nu i vintras och formligen älskade snön! Sedan vägrade hon gå ut när snön smälte bort och det blev blött och kladdigt. Zahra var inte så förtjust i snön, tyckte den var lite kall och otäck, men gillar inte heller när det blir blött. I vintras älskade Hilda rastgården, nu på sommaren går hon inte mycket i den. Zahra kan vara ganska mycket i rastgården, men tyckte inte om den i vintras. Det kanske även speglar deras inställning till täcken. Hilda försöker till och med få av sig tävlingsvästar genom att rulla sig. Fast när hon springer märker hon inte av den, som tur är.
  Hälsningar
  Görel, Zahra, Hilda och katterna som blir tokiga om jag försöker klä på dem något 😉

  Svara
 5. Birgittas hästsida

  Jag har alltid trott att ingen älskar värme som jag men i Soya har jag mött min överman (kvinna).

  Hon ligger hela natten under mitt och makens stora, tjocka täcke, hon kan låta min värmefläkt blåsa henne rakt i ansiktet (!!!) och hon har gärna täcken på sig.

  Jag vill inte tvinga henne att stå ut utan bara för att JAG tycker att hundar borde klara sig utan kläder.

  Sedan är hon ju bara så bedårande i sina outfits ha ha!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>