Fel ägare av häst?

Härom dagen (eller rättare sagt natten) så drömde jag att jag fortfarande stod som registrerad ägare av Décima- mitt sto som jag sålde för 4½ år sedan och som inte ens lever längre.
När jag vaknade kollade jag faktiskt på Ridsportförbundets sida för tävlingsresultat och i alla fall där så står jag fortfarande som ägare trots att jag vet att jag skickade in papper om att jag sålt hästen, då för mer än 4 år sedan.
Detta får mig att undra hur tillförlitliga uppgifterna hos Ridsportförbundet egentligen är?
Jag bryr mig inte om att jag står som ägare än idag då hästen som sagt inte ens lever men det borde jag kanske göra?

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anki

  Kanske skulle du reagera,är det inte så att den nye ägaren betalar för att mellan 250-500 kr för att allt ska stämma i alla papper?
  Tar de betalt för en tjänst de inte utför eller gjorde inte nya ägaren nyägaranmälan!?
  //Anki

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Jag vet faktisk inte. Nya ägaren hade inte för avsikt att tävla och sålde dessutom hästen efter ett halvår (till någon som inte heller ville tävla).
  Nu är det som det är och hästen lever ej så jag antar att jag inte kan ”drabbas” på något sätt men skulle jag sälja fler hästar i framtiden så ska jag ha bättre koll.

  Svara
 3. Prick

  Om man inte ska tävla kanske man bara ägarbyter till avelsföreningen? En icke tävlingsryttare kanske inte ens VET OM att SvRF också har de uppgifterna?

  Svara
 4. Prick

  Hehe, var tvungen att kolla på mina gamla hästar och där verkar de nya ägarna skickat ändring till SvRF vad gäller licenser men däremot inte skickat info om djur som är döda. Fast i avelsregistret stämmer allt.

  Svara
 5. Prick

  I mitt fall gäller det fullblod så där finns det info på galoppsport.se. Verkar inte som om blup.se har den infon (uppgifter om dödsår). De borde de ha! Kanske man ska skriva och föreslå en förbättring! =)

  Svara
 6. Lina

  På BLUP (avelsföreningens register) står en Helene som ägare på Décima. Är dock inte registrerat att hon inte lever längre.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>