Speciella KÖK

I helgen satt jag och läste en artikel där man hade intervjuat flera mäklare om vad de ansåg vara det ”viktigaste rummet” i ett hus vid en försäljning och nästan alla svarade KÖKET (motiveringen var att det oftast är detta rum som kostar mest att ”göra vid”).

När man ser nedanstående bilder på olika kök får man verkligen hoppas att husen de befinner sig i har lite andra och bättre kvalitéer ”att komma med”:

Totalt färglöst

Allt annat än färglöst

Kaklet harmonierar verkligen med skåpsluckorna- NOT!!!

Säkert väldigt påkostat men enligt mig bara pråligt och vulgärt. Trist om någon har lagt hundratusentals kronor på detta som jag utan en sekunds tvekan hade rivit ut från golv till tak om jag hade köpt huset.

Bortsett från diskmaskinen måste detta kök vara typ 50 år gammalt?

Och detta ännu äldre….(notera ”spisen på spisen”)

Brrr…brunmurrigt var ordet…


En tvättmaskin i köket? Tja… vi kvinnor sägs ju kunna göra många saker samtidigt och här kan man lägga i tvätten under tiden som man rör runt i grytan.

9 kommentarer Skriv kommentar

 1. Lina

  HAHAHAH fyf*n vad fula kök *asg*

  Fint också i översta köket att man har världens minsta kökbords fast man har ett stort kök!

  Svara
 2. Anonymous

  Vedspisen i bild 6 påminner om den vedspis har jag i mitt kök! Förutom att jag har en lucka till på min, att ha ved i. Nu använder jag den inte mer än att ha ljuslycktor på, men det är en trevlig detalj från husets begynnelse. Då såg köket ut ungefär som på den bilden. Mitt är moderniserat en hel del. Men bor man på landet kan en vedspis i köket vara bra att ha. 😉
  Hälsningar
  Görel

  Svara
 3. Åsa

  tvättmaskin i köket är inte ovanligt, ffa inte i andra länder.
  Och jag tar 100 ggr hellre ett gammalt, gediget kök än något skit från Ikea eller liknande bjäfs. Rostfria kylar är verkligen helt horribelt, ser ut som på bårhus *ryys*
  Vårt kök är platsbyggt av gårdens snickare på -40 talet, helt underbart! Du skulle garanterat dissa det eftersom det är gammalt, men för oss är det gult värt, spegeldörrar, rejäla luckor och hyllor, riktigt skafferi som fungerar som sval och vackert eftersom det går i stil med resten av huset (stort hur byggt på 1800-talet).
  Fö lönar det sig inte att renovera kök och badrum innan försäljning, som säljare får du inte tillbaka de pengarna ens i sthlm.

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Aramis:
  Instämmer i att dina bilder var ”bättre” (läs: VÄRRE) Liv men det finns en stor skillnad: dina bilder är från orter där jag aldrig ens tittat efter bostad för egen del medan däremot mina bilder är hämtade från ”närområdet”- dvs där vi faktiskt LETAR. Så det är inte så att jag har suttit och letat ihjäl mig på internet för att hitta så hemska bilder som möjligt utan dessa sorgebarn har dykt upp efter typ 5 minuters letande, bara sådär…Tänk då vilka skräckexempel man hade kunnat hitta om man verkligen ANSTRÄNGDE sig!

  Svara
 5. Birgittas hästsida

  Åsa:

  ”Gammalt” kan vara otroligt vackert i rätt sammanhang och om det är välhållet.

  Angående att inte få tillbaka pengar vid renovering instämmer jag helt.

  Jag har sett massor av otroligt påkostade kök/ bad/ whatever som ENLIGT MIG varit så gräsligt smaklösa att jag hade slitit ut skiten med mina bara händer oaktat att det kostat hur mycket som helst.

  Svara
 6. Åsa

  riktigt hiskeligt kök:http://www.hemnet.se/beskrivning/977896?r=3
  Toaletten var inte bättre det. Nytt, men verkligen inte snygg/smakfullt.

  Fö. är det bara jag som är GRYMT skeptisk mot hyfsat nya kaklade badrum? Brukar kunna vara gott om mögel i dem efter några år, sett ett antal skräckexempel. Matta är 100 ggr bättre då, speciellt i gamla trähus.

  Svara
 7. Birgittas hästsida

  Åsa:
  Både köket och badrummet är ganska ”klassiska” nyrenoveringar tycker jag, dvs sådant som jag OFTA ser på hemnet.

  Inte precis min smak heller men inte så att jag skulle kalla dom hiskeliga eller riva ut dom direkt.

  Kökets luckor är ändå relativt ”diskreta” och badrummet går inte heller i några alltför märkliga färger/ mönster.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>