Torsdag- till häst!

Ännu en härlig semesterdag lider mot sitt slut och som vanligt har jag ägnat den åt mina djur.

Soya har sprungit lös i ca 2 1/2 timme idag så hon lär sova gott och även Archie stod och gäspade på stallgången efter sin ”motion” (hmmm…).

Började dagen med att åka till stallet för mockning och foderfix och när detta var avklarat körde jag snabbt förbi för att titta på ett hus som jag via hemnet hade sett var till salu i Staffanstorp.

En blick på huset och omgivningen (ett minst sagt tättbebyggt villaområde) sa mig att jag gärna hade köpt huset om det låg på en egen tomt i Grevie men att jag aldrig hade stått ut att ha trettioeleva grannar ända inne häcken (och då menar jag inte bara trädgårdshäcken) som här.

Efter denna (föga förvånande) besvikelse körde jag för att träffa Åsas whippar i Järavallen, denna gång utan själva Åsa som sällskap dock.

Åsa har haft den makalösa oturen att bryta foten så hennes sambo fick agera hundrastare tillsammans med mig och det gick hur bra som helst.

Hundarna kommer ju så väl överens att det aldrig är några problem och vi hade det lika trevligt som alltid då våra fyrfotingar träffas.

På eftermiddagen var det dags att ”rasta” Archie och jag ska väl inte påstå att jag kände en enorm lust att sadla på för att skritta omkring utomhus.

Men ut kom vi och i sådana lägen är det underbart skönt att ha en ”klippa” som Arch som man kan låta vara oriden hur länge som helst för att därefter bara sadla på och rida ut, utan en tanke på att han ska vara sprallig eller rent av ”dum”.

Nej, våra 45 minuter utomhus förflöt utan minsta incident förutom att vi såg 2 rådjur på mycket nära håll men min allra skarpaste röst fick Soya att inte ens överväga om dessa djur var lekkamrater, potentiell föda eller bara något att jaga utan hon stannade vi vår sida.

”Stallets vackraste häst” som jag retsamt brukar säga till stallägaren. I sanning menar jag det och jag misstänker att även stallägaren har ett gott öga till ”herr Inställsam” som vet hur man charmar alla.

Och så en ”close up” på den vackre…

”Bildbeviset” på att jag faktiskt red idag (nej, jag sadlade inte bara på, tog kortet och sadlade av igen :)).
Måste säga att jag är mycket nöjd med mitt ridtäcke från Ullared för 99:–, det passade precis så bra i färg till mitt svarta djur som jag trodde att det skulle göra.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>