Tisdag- mer semester

Även idag blev jag visad nya promenad och rastningsställen- otroligt vackert var det vilket inte riktigt syns på bilden. Järavallen och dessa omgivningar bjuder på enorma ytor för hundarna att rasa omkring på- underbart!

Idag blev det relativt tidig uppstigning trots att jag har haft semester, Archie skulle vara hos ”sin” veterinär på återbesök 09.30.

Väl på plats och efter longering och böjprov konstaterade veterinären att Archie var mycket bättre men han ville ändå spruta om kotan vilket också gjordes.

Jag passade på att fråga med VAD (eftersom en bloggläsare undrade om detta efter föregående besök och jag så tvärsäkert svarade tuppkam + cortison) och det visade sig att det endast var cortison i sprutan och ingenting annat- liksom förra gången. My mistake.

Jag passade även på att få Archie vaccinerad mot A2 och botulism, lika bra eftersom han ändå ska vila ytterligare en tid resonerade jag.

Nu ska herr Svart gå i hagen i en vecka, därefter skrittas uppsuttet i en vecka och sedan kan jag börja trava. Efter 4 veckor ska jag kunna rida ”för fullt”. Något återbesök tyckte veterinären inte behövdes och jag litar som vanligt på honom till 100 %.

Under detta besöket hade kliniken besök av 3 praktikanter (jag antar att de går på naturbruksgymnasiet där) och på veterinärens fråga vad de tyckte om Archie så blev det samstämmiga svaret ”fiiiiin” och ”snäll” *SKRATT*

”Ja, ni vågar väl inte svara annat nu när jag är här” sa jag men samtidigt så förstår jag flickorna för vad annat kan man tycka om min mönsterpatient :)?

Efter klinikbesöket lämpades Archie av i en gräshage till sin stora belåtenhet och Soya och jag begav oss till Järavallen där Soya hade sedvanlig date med sina killar, 3 whippetpojkar och en dito sloughi.

Hundarnas ägare Åsa är fortfarande indisponibel pga en benbrott men hennes sambo Robban sköter djuren med den äran och vi gick en 2 timmar lång promenad i de jättefina omgivningarna, först med Soya och whippetpojkarna och därefter med Soya och sloughin Bubben.

Alla whipparna fångade på samma bild.

En nöjd gräsätare (tror det är grannens tupp som skymtar i bakgrunden, ungefär bakom Archies svans).

Skönt med ännu lite mer semester, eller?

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Prick

  Hihi, det var jag som undrade om cortisonet. Då resonerar kanske våra vettar inte så olika =)?

  Nu är ju ändå tävlingarna över för denna säsong så det känns inte så hårt att behöva vila lite extra?

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Nej, tidsmässigt kunde hältan inte ha kommit ”lägligare”- missförstå mig rätt :).
  Det hade varit tristare om det hade hänt mitt i sommaren tex men hältor är annars i sig aldrig roliga att få.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>