Söndag- i fortsatt snö


Partners in crime:)

Idag var det min tur att ha stalltjänst så det var bara att infinna sig i stallet strax innan 7, utfodra 7 djur, mocka till det egna djuret, fixa med lite allt möjligt och sedan släppa ut allihop i var sin hage klockan 8.

Jag och Soya begav oss därefter direkt till Skryllegården för att försöka springa en mil i snön och det gjorde vi också även om vissa av oss var något (läs. MYCKET) tröttare än andra vid målgång.

Idag blev det hämtmat- bakad potatis för undertecknad och pizza för maken och Soya smorde kråset rejält av resterna :).

På eftermiddagen var det dags att ta in alla djuren och därefter tog Soya och jag en lång skritt-tur på hennes häst, jag på densamma och Soya springandes bredvid.

Archie gick med myrsteg till att börja med; han är inte broddad än och lite ovan vid det knöliga och lite hala underlaget så han gjorde som han brukar vid sådana tillfällen; han tog det försiktigt och tog ut steget först när han kände sig säker.

Det blev ett omväxlande pass trots att vi som sagt bara skrittade, först följde lite ”dressyr” där jag checkade av att det gick lätt att böja igenom Archie åt båda hållen trots ponnyhacket, därpå följde lite öppna och sedan skritt på tygeln med i väldigt lång och låg form.

Efter detta kom vi till ett ställe där vi både kunde klättra i några pyttebackar och rida i lite djup-snö och det gjorde vi en liten stund.

Om det nu ska bli en lika lång snö-vinter som förra året (man har varnat för det har jag hört) kan man lika gärna börja träna på att rida i snö så fort tillfälle ges.

Träningen tror jag är mycket bra om den görs med måtta, försiktigt i början och framför allt någorlunda regelbundet så att hästens muskler hinna vänja sig.

Efter lite mer än en timme var vi hemma igen- inte det minsta frusna eftersom det var fullständigt vindstilla och mycket behagligt.

Vi mötte inte en själ mer än några killar som kom körande längst åkrarna och när den ene hoppade ur pick-upen och började titta efter något frågade jag efter vad på vilket han svarade ”spår efter räv”.

Jag har faktiskt aldrig sett någon räv i dessa trakter men killen påstod att de finns så då är det säkert så också.

Eftersom en snäll stallkamrat har lovat att fixa kvällsfodringen är jag klar med stalltjänsten för idag och kan ta det lugnt på den fronten de närmaste 6 veckorna.

Nu har jag och maken precis satt upp alla adventsljusstakar, ett av de få mysiga attribut med vinter och jul om ni frågar mig.

De lyser upp så fint och man kan ju inte få för mycket ljus vid den här tiden på året eller hur?

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Hej Birigitta!
  Kan du inte berätta lite mer om var du stått tidigare. Såg att du stått på Yddingefarm och en ridskola tidigare.
  Kan du inte berätta mer om fördelarna respektive nackdelarna.
  Hälsningar en ny läsare

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Hej ”ny läsare”!
  Tack för uppslag till ett blogginlägg som kommer någon gång i nästa vecka (gissningvis tisdag eller onsdag) det lovar jag!
  Och ni andra läsare får givetvis GÄRNA komma med förslag på vad ni vill att jag ska skriva om.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>