Veckan som gått

Under den gångna veckan kom snön ”på riktigt” till Skåne, dvs den försvann inte inom loppet av 24 timmar som den vanligtvis gör utan den har minsann förblivit liggande- till de flestas delade förtjusning antar jag.

Det finns ju både för och nackdelar med detta rena täcke som fräschar upp det mesta, jag föredrar tex klart snö framför djup lera i hagarna men samtidigt är det en del som blir ganska mycket krångligare så fort snön dyker upp.

Beroende på snömängd och var i Skåne man bor kan man få större eller mindre problem med att ta sig fram och jag var tex ganska nervös inför tisdagens veterinärbesök då jag tidigare år har fått ställa in flera bokade kliniktider just för att det inte gått att ta sig fram pga snön.

Även helgens träff med Åsas whippets fick ställas in- Robban kom helt enkelt inte ut från där de bor (in the middle of nowhere :))och givetvis tar man inga risker bara för lite hundlek.

Själv tycker jag att jag har varit ganska flitig motionär under veckan och springer nu en mil, om inte ”lekande lätt” så i alla fall med livhanken i behåll.

Soya och jag har besökt Skryllegården 2 gånger och dit kommer vi säkert att återvända snart igen.

På Archie-fronten börjar det äntligen hända lite; han friskförklarades i tisdags och jag ska börja trava nu.

Annars har jag ägnat mig åt skritt-träning i olika former, detta enligt många underskattade men av få tillämpade arbete som faktiskt går att variera otroligt mycket om man bara anstränger sig lite.

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Malin

  Får inte din häst styltor när du rider i snön eller har du nåt knep för att undvika dem?

  Mvh Malin

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Hej Malin!

  Tyvärr har jag inget knep för att undvika styltor (har hört att man kan fetta in hovarna men vet inte hur effektivt det är) och är därför väldigt försiktig när jag rider i snö (har dessutom en mycket försiktig häst).

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>