Måndag- äntligen lite trav

I morse var det dags för den årliga händelse som jag hatar mest- bilbesiktningen.

Jag vet inte hur många gånger i ungdomens dagar (då jag inte hade råd med annat än ganska gamla bilar) jag körde gråtande från besiktningen vetandes att det nu väntade ”vatten och bröd” för att ha råd att laga bilen så att den inte skulle få körförbud.

De senaste åren har det gått bättre och jag älskar min nuvarande bil, en 10 år gammal V-70, men nervositeten kvarstår.

Det mesta kring bilar är ju så himla dyrt att laga- därav den årliga ångesten.

Denna gången gick det dock bra, bromsarna bak tog ojämnt och måste fixas till men det får jag överleva. Bilen har under de år jag haft den inte kostat några större summor i reparationer och lite får man väl ändå räkna med.

Efter jobbet var det dags att åka till stallet och väl där var jag väldigt glad att jag inte hade planerat att rida ut idag.

Medan det var helt vindstilla och behagligt igår var det som om is-spikar piskade mitt ansikte den korta vägen till ridhuset.

Jag travade alltså uppsuttet för första gången på vad som känns som en evighet och det kändes väldigt bra.

Passet blev ett ”runt-runt”-pass- mycket mer ville jag inte göra idag utan får stegra kraven allt eftersom.

Träffade också Lina i stallet och gratulerade till den lyckade uppkörningen och körkortet som togs idag.

Det enda konstiga med att Lina nu får köra bil är att jag inte kan begripa hur HON kan vara så pass gammal när JAG är typ 20 och det ändå skiljer mer än 20 år i ålder mellan oss. Den ekvationen får jag fundera lite på :)….

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Det är på barnen det märks hur gammal man blivit, sägs det :-).

  Bromsarna är ju viktiga ffa när man kör med tunga släp. Bra att vi har bilprovning tycker jag även om de inte hittar allt.

  /Prick

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Jag kan bara instämma i allt Prick.

  Vågar inte ens tänka på vilka trafikfaror som hade rullat på vägarna om inte besiktningen fanns.

  Snålheten bedrar många gånger visheten och sedan kan man ju också TRO att allt är ok med bilen fast det inte är det.

  Jag har tex själv inte märkt något med mina bromsar bak och det finns säkert ännu livsfarligare exempel som inte hade uppmärksammats förrän det varit för sent.

  Svara
 3. Prick

  Det är väl kanske inte såå viktigt att bromsarna tar helt jämt förrän du ska göra en riktig tvärnit. Då kan det nog vara obehagligt om det bara bromsar på ena sidan.

  Apropå snålhet eller kanske missriktad sådan tycker jag för några år sedan att det var vanligt att se gamla skruttbilar komma dragandes på splitter nya hästsläp, gärna boggie. Hästen skulle minsann ha det bra men bilen fick inte kosta. Ofta satt det gamla blankslitna däck på bilen som gjorde färden än osäkrare/farligare. På hästen färemot satt det utrustning vars inköpspris med råge kunde betalat nya däck och troligen också en rejäl service på verkstad.

  =)

  Nuförtiden verkar alla ha mer pengar eller goda kontakter med banken för bilarna har lyft sig rejält.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>