Tisdag- händerna fulla

Eftersom den massör Archie och jag stiftade bekantskap med igår, han mer ”handgripligen” (vilken ordvits!!!) än jag, rekommenderade enbart skritt idag så gjorde jag som jag blivit tillsagd- vi skrittade!

Och med ”vi” så menar jag både mig själv, Soya och Archie så det var en riktig liten karavan som begav sig ut på de skymmande vägarna efter jobbet idag.

Eftersom jag tömkörde hade jag 2 linor i ena handen och Soyas longeringslina i den andra och det kändes emellanåt precis som rubriken lyder, särskilt som jag dessutom bar på en körpisk.

Jag vet inte om bilförare antar att man måste ha otroligt snälla djur om man går med dom på en väg eller om de (förarna), ursäkta uttrycket ärligt talat skiter i vilket för jag blev omkörd av flera fordon i full fart- centimetrar från oss!

Förarna borde om inte annat vara rädda för att Archie ska repa lacken på deras bil om han råkar hoppa till precis när de slickar honom i sidan?

Som tur var så behövde vi bara tömköra kanske 1/3 av sträckan på asfalt, sedan kunde jag koppla loss Soya och vi kunde gå på mjuka och upptöade grusvägar.

Tillbaka i stallet kom jag ihåg att följa några stalltjejers råd och kolla om alla broddarna satt som de skulle. Båda de tipsande tjejerna påstod nämligen att deras hästar både hade tappat broddar och att flera broddar satt jättelöst- något jag inte ens funderat på att kolla efter nu 5 veckor med samma broddar i.

Och det var tur att jag kollade: en brodd saknades minsann! Sedan tror jag att den inte kan ha ramlat ur för så himla länge sedan för broddhålet och gängerna var så fina att det bara var att skruva i en ny brodd och övriga 7 broddar satt som berget i skorna. Jag tror ärligt talat inte att jag kommer att få loss dom när det är dags för nya skor om 2 veckor.

Hur tycker ni att era broddar sitter? Brukar ni tappa broddar och/ eller behöver ni efterdra dom efter ett tag?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Ibland får jag lust att skicka iväg en sten eller liknande på bilar som kör illa/för nära/tutar när det är hästar på vägen. Då kanske man kan få lite uppmärksamhet från föraren?!?

    När det gäller brodd brukar jag kontrollera dem varje dag i samband med att hovarna lyfts, om det inte är fasta brodd förstås. Det är snabbt gjort att kolla att brodden sitter och viktigt att de gör det nu (vi har mycket is överallt).

    Brukar byta innan de är nedslitna så de inte går att gänga ur. Det är så förargligt om de går av och onödig tid att hålla på och slå om en sko bara för att man varit lat och inte bytt brodd.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ha ha…. Såg nu att jag uttryckt mig lite väl lustigt i inlägget; som om jag öht inte tittat under Archies hovar på 5 veckor :). Det har jag så klart men inte alltid i syfte att kolla just broddarna. Dom har jag liksom bara förutsatt att de ska sitta kvar, van som jag är vid de broddar jag vanligtvis har (som spikas i av hovslagaren och inte går att få av).
    Just denna skoning blev inte detta gjort så jag har haft ”traditionella” broddar för en gångs skull.

    Vad gäller bilförare har jag upptäckt en skrämmande stor andel som pratar i telefon samtidigt som de håller på att köra över mig! Tänkvärt!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>