Är detta en tantblogg:)?

Började fundera lite över vilka mina läsare egentligen är, eller rättare sagt hur GAMLA ni är.

Själv fyller jag 45 i år (huuuu!!!!) men inbillar mig allt som oftast att jag är typ 25 så det vore intressant att veta vilka som roas av att läsa mina alster.

Efter lite funderande kom jag fram till att de flesta som jag vet läser bloggen är ungefär 30 + så det är nog så att ens läsare oftast är i ens egen ålder.

Eftersom många bloggar och så även delvis min beskriver ens vardag så är det väl naturligt att en 13 åring inte finner nöje i att läsa om samma saker som någon som är medelålders?

Läste på en annan bloggares sida att hon hade frågat sina läsare hur gamla DE var och där stämmer dock ovanstående teori inte alls då denna bloggare är över 30 men den absoluta majoriteten av hennes läsare (och det var måååånga som hade svarat) är under 20 och en del så unga som 13-14.

Fast i just det fallet tror jag att förklaringen är att bloggerskan fokuserar väldigt mycket på ryttar och hästmode i sin blogg med dagliga bilder på olika produkter som man kan köpa och matcha till sin häst och sig själv och riktigt så prylfixerade känns det inte som att vi lite äldre ryttare är.

Själv läser jag nog också mest bloggar från just säg de i 30-års åldern eller däröver, ungdomars bloggar läser jag bara om det är någon som jag känner IRL.

18 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    Jag är 41 (redan fyllt i år) men det ÄR lite jobbigt att skriva.. Jag känner mig ju inte en dag äldre än 25. 🙂 Jag roas av din blogg, läser verkligen alla dina inlägg. Jag är så imponerad av hur mycket du orkar träna? Jag önskade att jag hade samma självdiciplin, för det är väl det de handlar om? jag tror ingen egentligen njuter av att träna, dvs springa eller gå i flera timmar, ridningen räknar jag inte, för det är njutning 🙂

    Svara
  2. rackemarie

    Är jag äldst kanske? Född 1962 och blir 49 år i maj. En riktig ”dressyrtant” med andra ord även om jag och några till i samma ålder hellre benämner oss ”flicktanter”. Vad säger Birgitta, 12 år, om det?

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Åsa:

    Visst handlar det om självdisciplin- inget annat.
    Hur man kan tycka att det är ROLIGT medan man springer övergår mitt förstånd.
    Roligt är det först EFTERÅT- när man känner sig ”duktig”.

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Rackemarie:

    Jag säger som Cia. Jag vägrar att kalla mig TANT i vilken form det än må vara. Min mentala ålder må ibland vara 12 men annars kommer jag att hävda att jag är 25 tills död-dagar :).

    Svara
  5. Matilda

    Jag tror snarare att det är mina bloggtävlingar som lockat dit dem från början.
    För det kan väl knappast vara så att de gillar vad jag skriver…. ?

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Matilda:

    Det är väl klart att de gillar det du skriver- annars hade de väl inte fortsatt att läsa?

    Men det är det som är poängen; att du skriver väldigt mycket om just häst och ryttarmode- sådant som unga människor tycker om att läsa om (äldre också för den delen men kanske inte i lika stor omfattning).

    Samma med tävlingar: jag TROR att detta är något som mer attraherar ungdomar.

    För den delen läser jag själv din blogg regelbundet men skippar både tävlingar och mode-inläggen :).

    Svara
  7. Minstral

    Precis som Cia är jag -71:a och ingen tant, just nu en ”skoletös” faktiskt;)

    Svara
  8. Ullis

    Jag är 42. Och socionom. Som du. 🙂
    Fast jag tycker min ålder är suverän. Ärligt!

    Svara
  9. MIMMIS EVIGA ÖGONBLICK

    Hej Tjejer!
    Jag inser inte hur gammal jag blivit 48 i år, då jag glömmde en dörrmatta på Rusta för något år sedan. Fick ringa till Rusta och jag sa att det var en ”dam” i 40 till 45 årsåldern som satt i kassan, då min man påpekade att jag ju faktiskt var i samma ålder. *ler*

    Svara
  10. Birgittas hästsida

    Av svaren att döma är det således bara DAMER som läser bloggen *GARV*!

    Är verkligen hästskötar-Lina (20) min YNGSTA läsare?

    Ja, ja…inte mig emot då jag ju lovordar all livserfarenhet jag får ta del av genom era kommentarer.

    Svara
  11. Åsa

    haha, jag är också -74 och kan erkänna att jag i princip aldrig kommer ihåg på rak arm hur gammal jag är utan säger född 74 om någon frågar. Annars måste jag ju räkna först *S* Åldern ändrar sig ju hela tiden..
    Annars håller jag med Energika om tant, det är dessutom en komplimang 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>