Härliga vint(er)hundar!

Idag har Soya och jag varit på en mysig vinthundsträff på Järavallen.

Vädret var väldigt behagligt, helt vindstilla och nollgradigt.

Varför 2 av Åsas hundar var så otroligt intresserade av Soyas ”private parts” för 2 veckor sedan förblir ett mysterium, vi var säkra på att detta annonserade ett annalkande löp men icke och idag tittade ingen av dom på henne ”på det sättet”?!?!?

Ja, ja…det är bara skönt så länge den löpfria perioden varar så jag klagar inte.

Och klagade gjorde inte Soya heller; hon hade fullt upp med att både undersöka diverse kaninhålor och jaga och låta sig jagas av både Åsas whippar och några nyfunna vänner.

Idag var hela 11 hundar på plats; 6 whippar, 2 galgo-tikar som Soya träffat förut, en Sloughi (Åsas Scooby Doo) och 2 greyhoundtikar som Soya lekte fint med.

En del av gänget; inte lätt att samla alla på en bild minsann. Soya står med Trillik och Ghandi, sedan kommer de 2 greyhoundtikarna som jag inte uppfattade namnet på, därefter whippan Pip som Soya hade mycket roligt med och sist galgo-brudarna.

Vems lilla svarta tryne är det som sticker upp tro :)?

Pippi funderar över allt hon varit med om.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    Tack 😀 det var verkligen underbart att äntligen få vara med igen!! Uppskattar verkligen våra samtal om livets mening och hundarna uppskattar ju varandra – så det kan inte bli bättre!! Hoppas vi kan ses snart igen!
    Ha en fortsatt fin söndag..

    Svara
  2. Anonymous

    Zahra och Hilda är avundsjuka! 😉 Förhoppningsvis så ska det bli lekande av för deras del om en vecka. De leker ju inte så bra tillsammans alltid, så de behöver lite andra lekkamrater. Det ser hur som helst härligt ut och det är så roligt att se ett gäng vinthundar leka! Full fart och mycket glädje!

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Åsa:
    Jag kan inte annat än instämma.

    Skönt att få babbla av sig lite 🙂 och få motion samtidigt och Soya behöver få träffa likasinnade och leka ordentligt utan att bli skrämd.

    Vi ser fram emot nya träffar!

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Görel:

    Jag har sagt det förr och säger det igen: himla SYND att du inte bor närmre.

    Zahra och Soya hade trivs att spankulera ihop och Hilda hade förhoppningsvis blivit lite dämpad av alla de andra hundarna som nog inte lika lätt som Zahra hade gett sig.

    Svara
  5. Anonymous

    Visst är det synd att det är så långt ner till er.
    Jag hade fått släppa Hilda och Zahra i omgångar, tyvärr. Hilda lyckas vigla upp de andra hundarna mot Zahra. 🙁 Har sett det och det var så synd om Zahra. Hilda har en viss tendens att bli flockledaren, eller försöka bli det. Det konstiga är att när vi är ute på promenad och möter andra hundar (inte vinthundar) så ska Hilda försvara Zahra. Zahra skulle gladerligen kunna leka med de flesta. Medan Hilda inte tycker att det är lämpligt. När det gäller vinthudar och whippet i synnerhet så vill Hilda ha ensamrätt på att leka med dem, fast en del sätter hon på plats också. Hilda är mycket mer komplicerad än Zahra.
    Jag älskar dem båda två, men det är komplicerat när de ska leka. Fast Zahra har tuffat till sig. Egentligen är Zahra den modiga och Hilda den fega. Hilda visa sig tuff men är feg och Zahra drar sig undan men är den modiga…
    De är rolig och inte helt enkla att komma under full med. Men det är väl det som är charmen att de är så härliga individer.

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Det är roligt med deras olika personligheter fast utifrån det du berättat så skulle nog Soya bli rädd för Hilda.

    Hon tycker inte om hårda tag men vågar inte säga ifrån utan ser antingen helt lidande ut eller springer i bästa fall därifrån.

    Då är det bättre med snälla syrran som har ett mer likartat temperament.

    Du vet väl vad det är för dag imorgon förresten Görel :)?

    Svara
  7. Anonymous

    Idag får vi ge våra små älsklingar Zahra och Soya lite extra gott! Det var väl det du menade. Om det blir någon tårta är väl inte så säkert. Fast en sång på födelsedagen ska hon få och lite extra gos.
    En stor kram till Soya på 3-årsdagen, önskar syster yster Zahra med matte och kompisen Hilda!

    (Zahra och Hilda kan leka riktigt bra på och de har stort utbyte av varandra. Även om det blir lite tuffa tag när de ska springa och leka. Annan lek går riktigt bra.)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>