Dagens (genus)fråga

Varför är det till 90 % MÄN som går och spottar på gatorna?

Att det även är MÄN i 90 % av alla fall då man ser någon stå och pissa mot träd och fasader är mer lättbegripligt, ja inte själva handlingen som sådan för den är för MIG obegriplig, men om man nu ”måste” markera revir så är det ju långt lättare för männen att bara öppna gylfen än för oss kvinnor som brukar behöva ”krångla” lite mer med våra kläder.

Men som sagt; vad är det här med spottandet? Har män annorlunda spottkörtlar än vi kvinnor eller är det någon form av manlighets-rit att förorena gatorna med saliv?

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Män överlag beter sig illa.. De våldtar, mördar och misshandlar i långt större utsträckning än kvinnor.

  Svara
 2. Prick

  Dom kanske snusar och behöver spotta ut resterna =). Nä, jag vet faktiskt inte men noterar att spottandet är vanligt även bland yngre tjejer. Verkar vara lite ”ballt”. Konstigt.

  Att män pinkar mot trän/fasader och liknande har nog med att göra att det stänker mer om man riktar strålen mot marken. Det blir ju lite mer fallhöjd när man står än när man sitter =). Så det handlar nog mer om själva nödigheten än revirmarkering.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>