Söndag- vilodag

Målet för idag, eftersom jag fortfarande är vrålförkyld, var att försöka att ta det så lugnt som möjligt och verkligen vila (läs: inte springa en mil i Skrylle tex).

Jag började med att ta ”sovmorgon” till klockan 6.15 (har man stigit upp flera gånger på natten för att ta näsdroppar finns det en gräns för hur många gånger man kan somna om) och därefter åka direkt till stallet för att i lugn mak mocka, göra i ordning foder och gå ner med Archie till hagen.

Sedan tillbringade jag ”hela dagen”, dvs ända til klockan 14.00 med att läsa veckotidningar i soffan så nu är jag 100 % uppdaterad kring allt inom kändisvärlden i alla fall.

Efter hagintag 14.30 skrittade trio Manojlovic-Karlsson ut i det otroligt underbara vädret, solen verkligen strålade, det var helt vindstilla och faktiskt ”varmt” (ja, ja….allting är relativt).

Jag hade planerat att klättra lite med Archie idag och det gjorde vi också allt medan Soya låg och rullade runt i någon godluktande hög av gud vet vad som hon hittade.

Glad var jag att hon hade täcke på sig men när jag sedermera luktade på det hemma så stank det faktiskt inte vilket jag var säker på att det skulle göra (eftersom jag känner till Äckel-Majans faiblesse för allt som luktar urk).

Efter drygt 1½ timme var vi tillbaka i stallet, jag utan att ha behövt anstränga mig mer än att hålla i tyglarna i princip så det kändes ju överkomligt med tanke på föresatsen om vila.

Nu ska jag fortsätta just detta, marsch tillbaka till soffan med mig!

En vacker dag gryr i stallet.

Knäpp-matte- du måste sluta att ta dessa fullständigt meningslösa kort!

Som synes kommer broddarna (tyvärr) fortfarande väl till pass. Även om om stora delar av mitt närområde har töat upp fullständigt så finns det fortfarande stråk av både is….

och snö….

Och kolla här då! Pricken mitt i bild är en människa som åker skidor/ skridskor (såg ej på så långt avstånd men han/ hon tog sig fram med hjälp av stavar. Det ”lustiga” med denna ”isbana” är att den vanligtvis är ett fält där man tog ensilage i somras.

Även omkringliggande fält/ åkrar är som frusna sjöar och jag gissar på otroligt vattensjuka marker när allt väl har töat upp.

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>