Tränarbyte!

Sedan några veckor tillbaka har Archie och jag tränat för en ny tränare som jag i alla fall ”for now” kommer att kalla NN här på bloggen.

Inte för att detta är personens initialer men jag har funderat lite och kommit fram till att det egentligen I SAK (väl?) är tämligen ointressant för mina läsare VEM EXAKT denna person är.

Jag BRUKAR ju faktiskt sällan namnge folk på bloggen varför ni i alla fall genom den varken vet vad Archies stallägare, hovslagare, massör eller veterinär heter (bara för att ta några exempel) och eftersom det aldrig är någon som frågat efter deras namn så antar jag att även tränarens namn är ovidkommande.

Jag kan i alla fall avslöja så mycket som att personen inte är vilken ”tomte” som helst utan en svårklassryttare och tillika B-tränare.

Anledningarna till detta nya arrangemang är flera.

Till att börja med är det så att denna ryttare numera rider sina hästar i vårt ridhus dagligen i väntan på att ridhuset på den egna anläggningen färdigställs. Detta innebär en stor tillgänglighet för min del och att jag kan träna ”hemma” (tidiga morgnar dessutom- I LOVE IT!!!!!) utan att behöva lägga tid och pengar på att köra iväg till träningar.

Som någon så klokt påpekade så utgör ju faktiskt varje transport någon form av risk- framför allt om man ska köra på vinterväglag och/ eller i mörker.

Nu kan jag ju inte påstå att just ”risk-momentet” haft någon avgörande del i mitt beslut att vänta med att köra till Ebba på Viderup men jag känner faktiskt klart motstånd mot att greja med släpet i mörker, köra till träningen i mörker och köra därifrån i mörker- allt medan jag håller på att frysa ihjäl pga vädret- typ.

Visst hade jag gjort det om jag varit TVUNGEN men om jag kan få likvärdig träning hemma i ridhuset och slippa lägga en timme extra på transport, minst en hundring på bensin per träning osv så väljer jag faktiskt att INTE köra iväg – inte just nu i alla fall.

Jag tycker det ska bli mycket spännande att se hur NN kan utveckla Archie och lovar att rapportera om hur träningen fortskrider.

Hemläxan hittills har bland annat varit att träna mycket skritt-slutor och DET är i alla fall något som blivit mycket bättre på bara denna korta tid.

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna Lindmark

    Haha, veet vem det är och vilket ridhus som ska byggas,fniss.du är för rolig!kram

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Anna:
     
    Jag förutsätter att det är väldigt många bloggläsare som så klart VET vem som åsyftas- ni känner mig IRL, står i samma stall som jag, bor/ har häst i krokarna osv. Och för övriga läsare tror jag som sagt inte att det är speciellt intressant om tränaren heter Olle, Kalle eller Stina :).  

    Svara
  3. Lotta

    Har ridit för NN en gång. Ingen hit.. Men tur för henne att vi tycker olika 🙂

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Lotta:
    Nyfiken fråga: vad var det du inte gillade?

    Jag har avverkat 3 pass hittills och än så länge är både jag och hästen (tror jag i alla fall) nöjda.

    Detta är ju en mycket positiv tränare som använder ordet ”BRA” i varannan mening och det passar mig.

    Jag tror inte att jag är en världsmästare bara för det men det känns ändå positivt att höra :)!

    Svara
  5. Lotta

    Jag tycker hon var nonchalant och oengagerad när jag var hemma hos henne. Hon pratade mest med sin personal, andra tränare och i telefonen. Betalar jag för en tjänst så ska jag få hennes fulla uppmärksamhet under den tiden jag betalat för. Fick inget förtroende för henne. Men det är säkert annorlunda om hon inte är på hemmaplan.

    Svara
  6. Prick

    Kul med ”ny” tränare!
    Nya ögon ser ofta nya saker.

    Jag har en ”ordinarie” som jag tränar regelbundet för och så har jag en tränare som kommer en gång i månaden.
    De ser både samma och olika saker vilket jag tycker är jättebra.

    Svara
  7. Birgittas hästsida

    Lotta:
     
    Telefonpratande tränare är verkligen en styggelse. Har sett det flera gånger hos olika tränare och förstår inte hur man kan ha mage att ta betalt för lektioner där man ägnar tid åt att babbla med någon i telefon.
    Tyvärr tror jag också att det är VI RYTTARE som ”bidrar till” eller i alla fall upprätthåller detta ouppfostrade beteende för vi skulle helt enkelt säga ifrån på ett vänligt men bestämt sätt:
    ”Jag vill inte att du pratar i telefon när du undervisar mig”.
    Detta har jag aldrig någonsin hört någon våga yppa och hade nog inte vågat själv heller- i sådana sammanhang är jag en riktig fegis.
    Men hade alla sagt ifrån och rent av slutat att träna för telefonmarodörerna så hade de nog sett till att skärpa sig.
    Att man svarar om det ringer kan jag acceptera men då ska man ”kapa” samtalet DIREKT genom att säga ”jag har lektion- jag ringer upp dig sen”.

    Svara
  8. Birgittas hästsida

    PS. Lotta:
     
    Vad gäller just NN ska jag försöka att träna 06.30 på morgonen så länge NN går med på detta :). Då lär det varken finnas folk som vill ringa eller folk att prata med i ridhuset *SKRATT*

    Svara
  9. Birgittas hästsida

    Prick:
     
    Så vet jag andra också som tränar.
     
    Jag brukar säga att jag inte tror att det finns såååå himla många olika sätt att träna en och samma sak, tex galoppfattningar, alla lär vi oss hur man gör dessa mer eller mindre likadant (visst kan du lära hästen att fatta galopp genom att grida på dess öra men så GÖR ju ingen ändå :)).
    Jag tror det är mer i PERSONKEMIN och sättet att lära ut som det skiljer sig mellan olika tränare- ridmässigt har de flesta nog MER ELLER MINDRE samma ”röda tråd”. 
    Och så kanske man fokuserar på liiiite olika saker.
    Så det gäller ”bara” att hitta någon som man (och hästen) passar ihop med och som man ”förstår sig på”.
     
    En risk då man byter tränare helt tror jag är att man kanske initialt hamnar i ett ”nyförälskelsestadium” då man tycker att allt går så himla bra.
    Men efter ett tag brukar man upptäcka just det där att de flesta tränarna vill och tycker mer eller mindre samma sak- i alla fall om de är utbildade/ kunniga. Det är min erfarenhet i alla fall fast jag har inte själv tränat för så många tränare och inte heller sett jättemånga in action.  

    Svara
  10. annakarlegard

    Vad kul med en ny tränare! Även om du är nöjd med din gamla så låter ju detta som en smidig lösning just nu. Och jag tror alltid att det kan vara bra att få lite nya infallsvinklar.

    Jag gillar att åka iväg till andra tränare någon gång då och då även om jag har min bastränare hemma som jag trivs och fungerar bra ihop med. Ibland kan det gå upp ett liljeholmens för mig när någon annan egentligen säger samma sak men med andra ord. :-))

    Skolor i skritt har jag faktiskt också tränat en del på och jag tycker att det har gett bra resultat. Vet inte om du såg filmlänkarna jag hade lagt på min fb från träningen förra veckan men där ser våra skolor riktigt fina ut..om jag får säga det själv..:-))

    Svara
  11. Birgittas hästsida

    Anna:
    Jag håller med: ibland behöver man höra samma sak från flera håll innan man tar det till sig och/ eller innan poletten ramlar ner!
    Jag ska gå in och kolla på dina filmsnuttar nu, kul att du också upplevde skritt-skolor som effektiva!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>