(Över)aktiv ryttare!

Jag tycker själv att jag är en ganska ”aktiv” hästägare i jämförelse med många andra- jag rider minst 6 pass i veckan (det kan ibland också gå 10-14 dagar mellan vilodagarna) och passen är i snitt 1 timme, aldrig under 45 minuter i alla fall.Men när jag läste en tråd om hur mycket ANDRA motionerar sina hästar insåg jag att jag i alla fall i jämförelse med nedanstående übermänniska verkligen ligger i lä.

Vad sägs om detta schema:

Men en ganska vanlig dag brukar se ut så här:

05,00 Är jag i stallet med häst och hund, fyller på hö och vatten.
Tar med mig en häst och hund och ger mig ut på en löparrrunda som är ca 1h.

06,30 Hemma igen duscha byta om, åka med hunden till dagis.

07,00 Är på arbetet som är fysiskt krävande.

16,00 Slutar jobbet åker och hämtar hunden från dagis sen hem.

17,00 Spinningpass

18,30 Middag

19,00 Stallet igen och då rider jag oftast och hunden hänger med här också.

22.00-23.00 Hemma igen och då är det dags för sängen.

Nu ska jag i ärlighetens namn säga att personens livsstil/ schema verkligen inte är något jag avundas eller skulle vilja härma- jag uppskattar mina ”vilor” i soffan på kvällarna för mycket.

Dessutom är det väl få förunnat att klara sig på så lite sömn- om personen är i stallet vid 5 och kommer hem på kvällen vid 22-23 så finns det inte många timmar över att sova på?

Ja, ja…det är tur att man inte BEHÖVER ha häst på detta vis för då hade i alla fall jag lämnat in för länge sedan :).

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. sofia

    Låter nästan lite maniskt att ”måsta” upp kl 5 för att springa o spinning typ 12 timmar senare….sedan förtäljer ju inte texten om hästägaren rider sin häst eller ”bara” mockar o snackar i stallet.

    :/

    Svara
  2. Prick

    Japp, det där blev man nästan andfådd av att bara läsa!
    Fast jag minns min ungdom när man red två pass (per häst) om dagen. Ett supertidigt morgonpass (canter på banan) och ett em/kvällspass (lite mer relaxat i skogen eller asfalt-trav). Men då orkade jag inte vara vaken till mer än max 21 på kvällen.

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Anonym:
     
    Ja, det kan man ju undra :).
    Några barn lär ju inte existera men jag har faktiskt varit med om nästan lika ”besatta” hästtjejer som faktiskt har en partner, kanske någon med ett lika stort intresse som HAN brinner för.
    Vänner kan man ju ha bland likasinnade och träffas i stallet ha ha.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>