Söndag- med handväska i skogen

I morse tog jag en liten sovmorgon till klockan sex och eftersom det redan var ljust ute då kändes det helt ok att stiga upp och hasta iväg till Skrylle innan alla andra motionärer hittade dit.

När vi hade sprungit vår mil åkte Soya och jag vidare till stallet för mockning och foderfix och sedan tillbringades resten av förmiddagen och början på eftermiddagen i hemmets lugna vrå.

Vid 2-tiden begav vi oss åter till stallet, nu för att åka till skogen med Archie.

Jag förstår inte varför jag har ett sådant mentalt motstånd mot vissa saker?!?!?

Tanka bilen är ett utmärkt exempel trots att det tar typ 10 minuter, att putsa fönsterna är ett annat även om detta tar lite längre tid.

Och samma sak gäller mot att koppla släpet och köra iväg för att rida!

Trots att det alltså endast tog 15 minuter att köra till Skrylle idag så är det precis som om jag tror att jag behöver världens ”extra tid” för att genomföra ett sådant här projekt.

Men efter dagens underbara ritt har jag lovat mig själv att skärpa mig!

Jag vet inte vad Archie skulle göra MER för att vara så lätthanterad och enkel att ha med sig (koppla släpet åt mig kanske?) och körningen tog som sagt knappt något tid.

På den tiden jag ägde Décima, som liksom Archie var OTROLIGT snäll myntade jag på ett diskussionsforum som jag frekventerat i över 10 år uttrycket ”HANDVÄSKA” menandes att det var precis som en sådan Décima var; man kunde i princip ta henne under armen och gå- precis var som helst, så som man ju kan med en handväska.

Uttrycket lever faktiskt kvar på forumet och numera vet alla ”stammisar” vad som kännetecknar en handväska :).

Och Archie, som den man han är, är verkligen också en handväska, eller ska vi säga PORTFÖLJ i hans fall :).

Jag kunde inte önska en snällare häst och dagens lilla äventyr bevisade detta än en gång.

Jag tror att jag har stor nytta av att jag tävlade honom mycket redan som unghäst och att alla de nya platser han besökte då har fått honom att vara fullständigt oberörd inför just nya miljöer.

Att Soya följer med och är så lugn tätt vid hans sida kanske också påverkar, inte vet jag :)?

Hur som helst hade vi en underbar ridtur i 7-gradig värme, båda djuren utan täcke och i strålande solsken.

Vi klättrade en del, galopperade och travade långa sträckor och skrittade däremellan.

Om vägarna förbli mjuka framöver tror jag att det kommer att vara ett superbra ställe för mig att träna Archie på.

Att kunna ”bränna iväg” i full galopp- öva på ökningar där han verkligen får ta i- det tror jag dessa vägar är perfekta till (det är alltså inte i motionsspåren jag rider utan i vägar som korsar dessa och som ÄR till för ridning).

Dessutom är jag mycket för omväxling och ska sanningen fram börjar ridvägarna kring stallet att kännas lite väl uttjatade.

Kilometerlånga vägar att rida på- underbart!

Underlaget var helt ok även om det hade kunnat vara ännu mer svikt i det. Förhoppningsvis blir det så när det blir ännu varmare ute och allt töar upp helt.

Redan när jag såg den här backen i höstas tänkte jag ”här skulle jag vilja rida med Archie :)”.

Jag är glad att jag har klättertränat en hel del för det gällde att hålla tungan rätt i mun bland stenar, rötter och vindlande smala stigar som….

….gick upp och ner….

Till transporten hittade jag en jättebra stor parkering bara kanske 50 meter från ”stora vägen”- samma väg som jag kör till Skrylle för övrigt.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cecilia

    Så är faktiskt ALLA våra hästar, så vi har tre handväskor! Jag brukar ofta tänka på det ute på tävlingar när våra ”sover” på tävlingsplatser då andra far runt som galningar och gnäggar och sparkar i släpen och är allmänt jobbiga och inte ska lastas heller. Vi bara släpper upp våra och så ställer dom sig lugnt. Det är SÅ skönt! 🙂
    Bra med handväskor!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Och jag tror dessutom att Handväskor inte är något man FÅR utan GÖR.

    Mina 3 senaste hästar, alla köpta som 3-4 åringar har också varit/ är handväskor- ingen slump, det är jag övertygad om.

    Svara
  3. Cecilia

    Precis, alla hästar man har blir på något sätt likadana!? Vi var på Pay & Jump i helgen och my God, vilka jobbiga ouppfostrade hästar där var, fy…….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>