Dagens (helande) fråga

På havrepappans blogg (www.hippson.se/havrepappa) läste jag idag hur han förfasar sig över att det finns de som erbjuder hästhealing på distans.

Jag kan inte annat än instämma för egen del- det skulle inte falla mig i att göra något sådant, hur sjuk Archie (gud förbjude) än blev eller vad han än skulle kunna tänkas drabbas av.

Jag är med andra ord en tvivlare av stora mått vad gäller denna typ av….jag höll på att säga VETENSKAP…men det är ju heeeelt fel ord (enligt mig) så vad ska jag kalla det….TRO kanske?

Men en gång i tiden trodde man att jorden var platt och hånade dom som påstod något annat så kanske kan man visst hela hästar på distans även om just jag är en skeptiker.

Så kära läsare: vad TROR/ VET ni?

Har ni använt er av ”alternativa metoder” och blivit utskrattade och förlöjligade? Fick ni rent av effekt och kände er nöjda? Vad är era erfarenheter?

Skulle ni kunna anlita någon som utför healing på er häst på distans (i detta fallet för 300:–)?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Nä det skulle jag aldrig använda. Skulle inte ge mig på något hokuspokus som rör min hästs hälsa. Där håller jag mig till veterinären.

    Däremot kan jag tycka att hästprateri är ganska kul, men det är ju inget som skadar någon mer än min plånbok:) Nu menar jag inte hästprateri i veterinärt syfte utan bara, ”din häst gillar färgen röd” o sånt:)

    Hade hästpratare till min förra häst och det var otroligt mycket som stämde. Tillfällighet eller inte vet jag inte. Men jag tycker att folk kan få ha en tro på något utan att bli hånade.

    Avarter kommer ju alltid att uppstå, de som går för långt. Ser man ju inom religion oxå.

    Så tycker jag:)

    Svara
  2. Eva i Lux

    En hästbekant till mig tror stenhårt på detta. Hon har kontakt med en dam vars KATT meddelar ”helaren” vad hästen/personen lider av. Tjejen har skickat svans-hår till denna person, och katten upptäckte då en massa saker. Bekanten tyckte det stämde jättebra på hennes häst….

    Jag litar på mitt eget omdöme, tack. Och när det inte är ok, anlitar jag folk med YRKEN.

    Svara
  3. Anonymous

    Haha- jag var med och anlitade just en hästpratare för en herrans massa år sedan. Vi blev rejält osams och jag erbjöd prataren att komma tillbaka när jag inte var i stallet så att hästen skulle våga prata. Men det spelade tydligen ingen roll. Jag spred mina dåliga vibrationer många mil!

    /Prick

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>