Torsdag- ett kärt återseende

Vårt ridhus, som varit stängt i nästan en månad för målning, tvätt och diverse underhåll öppnade igår och idag blev det ett kärt återseende mellan oss.

Huruvida även Archie återsåg ridhuset med glädje låter jag vara osagt men med tanke på det ostadiga väder som fortfarande råder är det skönt att ha fyra väggar och ett tak som back-up tycker jag.

Även idag lyckads jag få till den swingiga traven efter ungefär halva ridpasset men jag vet fortfarande inte riktigt HUR jag ska få fram den- den liksom bara kommer efter ett tag.

Swing-traven är mycket behaglig och går tack och lov att reglera BÅDE framåt och bakåt så nu ska jag ”bara” se till att alltid kunna plocka fram den.

Det lustiga är att när Archie väl börjar trava på detta nya vis så är det inga som helst problem att fortsätta- det är som en ny gångart för honom känns det som så DET är ju positivt i alla fall.

Även idag blev det ridning av en stycken häst hos NN- lika nyttigt och kul som alltid.

En snabbtur till Malmö har också avverkats- jag behövde dels hämta en beställd biblioteksbok och dels köpa lite saker- mer om detta i kommande blogginlägg.

Vissa av familjemedlemmarna unnade ”sig” (läs: JAG BETALADE) nya skor för 1000 kronor idag- Archie…du har det bra du grabben….

Della vilar sig inför stundande dressyrpass. Archies bakdel är en skön avlastningshylla ser det ut som.

Idag tvingade jag två yngre inackorderingar i stallet att tävla om vems häst som har snyggaste svansen.

Har man en häst som har SLINGOR och VÅGOR i den megatjocka och mycket mjuka svansen vet man på förhand vem som går segrande ur en sådan tävling och det var bara för flickorna att krypa till korset och erkänna: Archie rules :)!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Paula

    Hmm, Akriboriarv börjar jag tro… Min valack efter samma hingst har nämligen en likadan vågig och svallande svans, eller för att vara ärlig har han en enorm man o svansväxt 🙂

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Paula:

    Lika förtjust som jag är i Archies tjocka svans lika jobbigt är det med den lika tjocka manen.

    Hur mycket jag än försöker tunna den finns det man så det skulle räcka till några hästar till.

    Svara
  3. Paula

    Jisses, känner verkligen igen detta ”problem”, är tom så fräck att jag ibland borstar igenom svansen med en manborste (denna styggelse):-) Inte ens detta har tunnat den frodiga svansen, ha,ha!

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Just svansen tycker jag är perfekt tjock och skulle inte vilja tunna ut den men manen…..den är ett ständigt dåligt samvete…

    Jag tycker att just svansen gör jättemycket för en hästs utseende.

    Minns en häst med till råga på allt en jättekraftig bakdel och avbiten svans. Det såg inte klokt ut.

    En stallkamrat hade å andra sidan en häst vars svans på fullt allvar motsvarade ungefär 2 ”Archie-svansar” eller 3 normala svansar.

    Den blev så tung att den nästan alltid liksom föll in mellan hästens bakben så att det faktiskt såg jobbigt ut och inte det minsta elegant. Den orkade ju inte heller lyfta svansen pga den enorma tyngden (megatjockt tagel).

    Svara
  5. AnnH

    Usch, har av någon anledning aldrig tänkt på det ur den aspekten. Mina HÄSTAR får nya skor för 1.000 spänn varannan månad. Om jag ändå fick det själv…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>