Speciella annonser del 351, ridskolealternativ?

Som synes marknadsför sig detta företag som ”steget efter ridskolan” och jag tror absolut på idén.


Jag har sett alltför många lektionsryttare som trots uppemot 5 år eller mer på ”vanlig” ridskola nästan inte utvecklas alls utan är på en ytterst ”basic” nivå medan de troligen hade förbättrat sig hur mycket som helst om de red mer än den där gången i veckan och dessutom nästan alltid fick rida på en och samma, välutbildade häst.

Min egen erfarenhet från när jag red på ridskola var att man ibland men inte alltid (tyvärr) hann ”känna in känslan” de kanske 10-15 sista minuterna på lektionen men sedan dröjde det ju en hel vecka tills man fick ”chansen” igen och då hade så klart aha-upplevelsen sedan länge försvunnit.

Mitt ”genombrott” vill jag påstå kom då jag fick rida en privathäst som på inget sätt var ”lätt” eller speciellt välutbildad men jag fick i alla fall NÖTA på det stackars djuret mer eller mindre varje dag :).

Att rida en gång i veckan är helt enkelt aldeles för lite och att dessutom, som på många ridskolor, ständigt tvingas byta häst gör ridningen till en ÄNNU svårare sport än vad det behöver vara (som ni vet anser jag att det är svårt nog ÄNDÅ).

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jenny

    Det finns iallafall två st sk 'lyxridskolor' utav samma typ här i stockholm. Den ena utav dem är faktiskt inte så väldigt dyrt hos, den andra jag känner till ligger mer emot en prislapp som kommer med namnet 'lyx'.

    Svara
  2. Åsa T

    Jag har en kompis som började rida här efter många år på ridskolan. Det hela slutade med att hon köpte hästen hon ridit i 6 månader. Snacka om lång ”prövotid”… super helt enkelt. 🙂

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Åsa:

    Ja, frågan är om det inte är ”smartare” att rida på ett sådant ställe än att vara fodervärd?

    Man kan få mer hjälp utan att man blir lika bunden som med en foderhäst tänker jag.

    Oavsett vilket är det nog ett bra alternativ om man inte vågar ta steget att ha hand om en häst på heltid.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>