Häst som löneförmån :)!

Om jag hade bett alla läsare som är nöjda med sin lön att räcka upp en hand dristar jag mig till att påstå att det hade varit en minoritet.

Jag undrar om det inte i alla fall DELVIS ligger i sakens natur att man aldrig ska vara riktigt nöjd, att ”mycket vill ha mer” osv?

Sedan jag började arbeta som socialarbetare har jag inte hört annat än klagovisor om hur otroligt underbetalda vi är- vi med vår långa (3,5 år) utbildning och vårt stora ansvar osv.

Och det är klart….allting är relativt.

Exempelvis min man som arbetar som säljare har en myyyyyycket bättre/ högre lön än jag och dessutom varken högskolestudier eller därmed följande dryga studielån men jag brukar tänka så här att om jag vill tjäna de pengar han gör så kan ju jag också bli säljare!

Visst…riktigt så enkelt är det så klart inte men vad jag vill ha sagt är att man ju faktiskt (oftast) har valt att utbilda sig till ett visst yrke och att sedan i alla sina dagar gnälla över att man är underbetald känns liiiite konstigt för mig.

Hur som helst…idag på jobbet kom vi i alla fall att prata om att det är så lätt att bara/ mest fokusera på sådant man tycker är dåligt eller som man saknar, inte på det som faktiskt är bra på olika sätt.

Och då tog jag upp att jag alltid har uppskattat att alla kollegor och chefer jag haft har varit så otroligt förstående vad det gällt mitt hästintresse.

Att ”hålla på med hästar” i min ålder är ju trots allt inte lika socialt accepterat som att exempelvis ha barn så medan den som har egna avkommor alltid kan vara borta från jobbet om barnet är sjukt tex så är det nog inte alla arbetsgivare som ser lika generöst på en arbetstagare som vill/ behöver vara ledig för diverse djurrelaterade saker som exempelvis veterinär och hovslagarbesök, träningar och tävlingar, meetings, clinics eller vad det nu skulle kunna vara.

Själv har jag som sagt alltid mötts av en stor generositet och har alltid fått vara ledig för allt enligt ovan och säkert mer därtill som jag glömt.

Och faktiskt är ju detta ingen SJÄLVKLARHET på alla arbetsplatser, varken att ha flextid eller att kunna ta en hel dag ledigt med kort varsel och något jag brukar tänka på när diskussioner om andra arbeten förs.

För mig är lönen, dvs PENGARNA, verkligen inte det viktigaste utan jag väger in så mycket annat när jag funderar över andra arbeten och däribland också det här med förståelsen för mina djur.

Skulle det krisa kan jag alltid ta med Soya till jobbet- jag försöker verkligen att inte missbruka detta hur som helst men vet att doggy är väldigt populär hos de flesta och behöver jag vara ledig för något som har med Archie att göra vet jag också att kollegor skulle hjälpa mig till 100 % med redan bokade besök eller dylikt.

Och sådant är för mig otroligt mycket värt även om det som sagt är sällan jag brukar tänka på det och skänka arbetsgivaren en tacksamhetens tanke!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    Håller helt med i dina funderingar. I bland är det så att man inte ser skogen för alla träden. Dvs att man fokuserar mer på det som inte är bra isf det som faktiskt är väldigt bra. Och för dom flesta (inte alla)är det ju övervägande positivt för annars skulle man ju ha bytt till ngt annat eller på andra sätt försökt förändra sitt liv till det bättre.
    Själv värdesätter jag det du har beskrivit betydligt mer än några kronor till i plånboken. men det kan ju också bero på att vi i familjen har 2 hästar, 1 hund, 1 kanin och 3 ödlor 🙂 vilket alla behöver sin beskärda del av vår hjälp och det inte alltid efter arbetsdagens slut 😉
    Hälsningar Åsa

    Svara
  2. Trasselkvast

    Håller verkligen med. Hur löser ni det med Soya på dagarna annars? Åker någon hem på lunchen eller förkortar ni era dagar?

    Jag är för övrigt inte alls med i den ligan som hävdar att hundar helst aaaldrig ska vara ensamma, utan vet med säkerhet att de i stort sett alltid ligger och sover ändå och knappast lider av det, men nu har jag ju haft sån tur (eller snarare bara skaffat såna jobb) att jag kan ha hund med på jobbet.

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Min man jobbar hemifrån en del och är också ledig ibland vissa timmar på dagen om han ska jobba kväll/ helg.
    Han åker också hem på lunchen för att äta vissa dagar så det är inte mycket/ ofta som Soya är ensam några längre stunder.
    MEN; hon klarar det utmärkt vid behov!
    Jag ser ju hur hon fördriver dagarna även när vi är hemma; hon sover KONSTANT (på fullt allvar minst 95% av tiden).
    Men hon rastas också flera timmar dagligen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>