Torsdag: myggdjävlar, stick i benen och lite sprayterapi

Planen idag var att rida ut men som vid några tidigare tillfällen fick denna revideras något pga en enda sak, de förbannade myggen!Jag spyr snart på Renons-doften som så ofta omger både mig och Archie men tyvärr helt utan resultat- flyfäna låter oss inte vara ändå.

Båda har vi nog levt i den skyddade storstan för länge för att uthärda dessa envisa blodtörstare så uteritten blev ganska mycket förkortad, det ska sägas.

I stället styrde vi kosan till en av stubbåkrarna där jag hade kunnat galoppera hur länge som helst- så mysigt var det.

Kände mig som ”Birgitta 12 år på nya äventyr med sin ponny Filur” ungefär men även idag besinnade jag mig eftersom åkern var lite för ”o-fast” pga tidigare regn och jag inte ville riskera Archies ben.

Men lite stick i benen av stubben fick han i alla fall och det var som sagt väldigt roligt att kunna galoppera över dessa vidder.

Tillbaka i stallet hjälpte jag en stallkamrat att förbereda hennes fåle för deras planerade uteritt- den gossen har ”spray-skräck”, en utmaning som jag givetvis var tvungen att anta.

Sprayskräcken yttrar sig i att den kära hästen hoppar omkring och kastar sig om man försöker spraya honom med exempelvis Renons och det verkar inte vara ljudet han reagerar så mycket på som för själva sättet som Renonsen träffar hans kropp- dvs sprayas på.

Eftersom jag anser att hälften av ”skräcken” är rent trams så stegade jag fram med flaskan i högsta hugg och lät gossen dansa omkring på stallgången- han kom ändå ingen vart eftersom han satt fast i uppbindningarna och efter en kort stund gick det riktigt bra att spraya.

Tror nog att jag kommer att bota detta djur snabbt och lätt- hästar brukar känna på sig att jag ändå inte kommer att ge mig så de finner oftast för gott att slippa mitt tjat genom att göra som jag vill :).

Min nya utebana 1000 x 1000 meter :)!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. sofia

    Jag botade min ena hästs sprayskräck med att ta en sprayflaska med vatten och spraya överallt på hästen, dock hade jag den lös i hagen då detta pågick så att hästen själv fick utforska och ta modf att komma till sprayflaskan då den kände sig redo. Det tog inte många minuter innan hästen stod stilla och jag kunde spraya med vattenflaskan över hela kroppen……så gjorde vi 🙂

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    En av mina tidigare hästar, Heron var rädd för själva ljudet från sprayflaskan så honom gick det att spraya om man samtidigt pratade/ sjöng högt så att sprayljudet inte hördes!

    Alla sätt är bra utom de dåliga :)!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>