Veckan som gått

Målning pågår!

Den gångna veckan har verkligen bjudit på omväxlande väder- ena stunden har man tänkt ”åhhh vad härligt, sommarvärmen är tillbaka” och i nästa stund har regnet piskat mot rutan.

Att det regnat så pass frekvent har dels gynnat myggtillväxten och dels gjort stubbåkrarna för sumpiga att rida på- väldigt, väldigt trist tycker jag.

Jag, ridhusälskaren nummer 1, skulle gärna passa på att rida mycket mer ute medan det fortfarande är relativt varmt och ljust men framför allt myggen har begränsat detta en hel del.

Både Archie och jag störs jättemycket fast faktiskt har den förstnämnde inte en prick på kroppen av dom medan jag är full av kliande bulor.

Det omväxlande vädret har också stört makens och mitt senaste projekt- vi har målat en massa brädor som ska ersätta de som nu sitter halvmurkna på delar av huset.

Det ska bli skönt när detta är klart men det är som sagt inte helt lätt att måla utomhus när regnet kan dyka upp ”från ingenstans”.

Soya ska nog löpa snart- hennes hörsel har varit lite väl selektiv den senaste tiden (”say what….talkin’ to me?!?!?”) vilket vid något tidigare tillfälle förebådat just löpningen.

Snabbspringaren och jag var gräsänkor i några dagar och passade då bland annat på att besöka ”Ribban” i Malmö där Soya fick snusa omkring allt vad hon orkade.

Helgen har innehållit en hel del hästjobb, som vanligt höll jag på att säga, men jag har även hunnit med lite annat pyssel som exempelvis att skörda lite hösthallon och plocka mängder med äpplen.

Hallonen fick högsta betyg vid provsmakningen, jag brukar micra dom och äta med vaniljglass medan äpplena till största delen hamnar i stallet.

En hårfärgning fick det också bli, en tråkig syssla men om man ständigt hävdar att man är 25 går det inte an att visa upp gråa hårstrån, eller hur :)!

En kommentar

 1. Vendela

  Hejsan,
  vad roligt att ni målar om!

  På Byggla.se kan man lägga upp sina byggprojekt, få feedback samt inspiration. 
  Det skulle vara väldigt roligt om du kan visa hur du förändrar ditt hus. Lägger du upp ditt projekt så får du en morot. Just nu har vi även en tävling för de som målar om hemma.

  Du kan antingen gå direkt till http://byggla.se/projekt/skapa-projekt/ eller så mailar du mig på vendelabyggla@gmail.com
  /Vendela

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>