Favorit i repris- våra bästa hästprodukter

En super flugmössa och…

….en lika utmärkt drickanordning!

Det är faktiskt ofta som jag skänker en tacksamhetens tanke till en del saker som jag använder relativt frekvent i stallet- jag älskar produkter som underlättar min vardag eller på annat sätt fungerar i mitt tycke ypperligt.

Jag har nämnt dom förut men de tål att nämnas igen, utan inbördes rangordning:

1. Glansspray till svansen! En produkt som jag bara använder på sin höjd en gång i veckan, för det mesta inte ens så frekvent men som håller svansen i perfekt skick.

Tänk när man var ung och stod och slet loss stora stycken tagel från lektionshästarnas intrasslade svansar med piggborste- inte undra på att många knappt hade några hår kvar i baken.

2. Back on track stallbandage: alltså; jag kommer nog aldrig mer att använda fleecelindor och vaddstycken- tänk vilket slöseri med tid! Back on tracken sätter man på i ett nafs och skulle de mot förmodan lossna (vilket jag förvisso aldrig varit med om ens när folk använt dom i hagen) så ramlar de ju bara till marken och riskerar inte som en lös linda att trassla in sig i hästen. Priset är väl tilltaget förstås men dels lär stallbandagen hålla i evigheter och dels så kan man ju köpa dom begagnade vilket jag själv gjort med ett par.

3. Självpåfyllande vattenhoar: ännu en underbar uppfinning som gör vattenspanns-kånkande fullständigt onödigt.

Och medan vanliga vattenkoppar kan vara svåra för hästen att trycka fram tillräckligt mycket vatten ur tillräckligt snabbt så fylls dessa små kar på snabbt så att de alltid har en viss mängd vatten i sig.

Tyvärr är det ju oftast inget man som inackordering kan påverka en installation av men har man eget stall skulle jag verkligen rekommendera det.

4. Magic Brush: borstarna som jag initialt var lite halvskeptisk till men som jag nu är helsåld på. De fungerar bättre än en ryktborste, rengör hästen hur bra som helst och är lättvättade för egen del. Priset kan också kännas väl i överkant för lite plast men å andra sidan kostar en BRA ryktborste ännu mer.

5. Flug/insektsskyddande mössa som den på bilden ovan: jättebra passform, lätt att sätta på hästen och otroligt prisvärd (kostade 60 eller 70 kronor i Ullared).

Har ni produkter, häst och/ eller hundrelaterade eller andra som ni kan och vill rekommendera? Fatta tangentbordet och dela med er!

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Prick

  Jag lägger till de små kardorna som man kan borsta rent kardborrband (den hårda sidan) med. De blir som nya!

  Och febertermometern som är böjbar och har några sekunders mättid.

  Och grimman med spänne på nosen. Så mycket lättare/säkrare att meka på huvudlag på unga/ouppfostrade djur på gången eller i transporten. Och av också för den delen.

  Svara
 2. Eva i Lux

  Löjligt kanske, men jag sjunger en lov för hovkratsar med borste. Har man som jag en häst med 4 runda skor, är borsten ibland nästan nödvändig för att få bort det som gärna sätter sig i de gliporna bak mellan sko och hov.

  Metallskrapan för leriga hästar!

  Sen min egen idé med flugtäcket som jag väter i vatten och flugspray och rider ut med. De (få) som hoppat på det, är liksom jag begeistrade OCH fria från bett!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>