Dagens (kvitto)fråga

Väldigt nära mitt arbete har en NETTO-affär öppnat för inte så länge sedan.

Förödande för godis-galningen Birgitta, frestelsen blir ofta för svår och priserna är ju väldigt modesta.

Om det är just det sistnämnda, dvs att priserna lockar till sig ett väldigt ”kostnadsmedvetet” klientel, vågar jag inte svara på men jag har aldrig varit med om maken till ”kvitto-kollare”!

Och om sedan personalen är ovanligt klantiga eller ej låter jag också vara osagt men jag kan inte räkna de gånger jag hamnat i en kassakö där någon påpekat att den eller den varan debiterats ett för högt pris eller någon annan ”fadäs”.

Och visst är det bra att folk är om sig och kring sig- rätt ska givetvis vara rätt men nu kommer dagens fråga: har ni för vana att kontrollera era kassakvitton?

Själv gör jag det ytterst sällan men däremot tycks jag ha något slags inbyggt räkneverk i skallen så jag har ofta väldigt bra koll på vad slutsumman kommer att bli.

En enda gång tyckte jag att matkassen blev väl dyr och vid kontroll visade det sig mycket riktigt att kassörskan slagit in mineralvatten för mer än 100 kronor för mycket.

Annars är det väl bara Gekås-kvittot jag kollar noga i efterhand- mest för att jag brukar handla till även andra personer än mig själv.

Och där har jag också bara upptäckt ett enda fel och det var när jag redan satt i bilen på väg hem.

En jacka jag trodde kostade 79:– tog man 29:–(!!!!) betalt för och det har jag givetvis inte klagat på- och….jackan används än…flera år senare :)!

En kommentar

  1. Prick

    Något inbyggt räkneverk kan jagverkligen inte skryta med. Jag har svårt för de allra enklaste räkneuppgifterna… Kontrollerar alltid kvittot men tycket att det sällan misstämmer.

    Mat brukar jag handla och scanna själv, det är praktiskt då man har koll på summan utan att behöva räkna själv =).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>