Hejdå Archie!

Som en del initierade och/ eller nyfikna bloggläsare misstänkt sedan länge sedan har jag nu sålt Archie och han åker, om inget oförutsett inträffar, till sitt nya hem idag.

Inofficiellt har han varit mer eller mindre till salu sedan snart 1 år tillbaka men då jag har velat fram och tillbaka så annonserade jag inte ut honom förrän för ca 2 månader sedan vilket flera bloggläsare noterade och hade frågor kring.

Jag har inte velat kommentera NÅGOT kring detta förrän allting varit klart och även nu kommer jag tills vidare inte att berätta om Archies nya hem, jag vill veta att allt fungerar som det ska först.

Ni som känner mig förstår säkert att mitt beslut inte har varit enkelt eller lättvindigt fattat, frågan väcktes faktiskt redan av Archies och min första tränare för säkert 2½ år sedan.

DÅ blev Birgitta, 12 år bara tjurig och tänkte ”jag ska minsann visa att du har FEL” och bytte trotsigt tränare.

När även tränare nummer 2 dristade sig till att föreslå samma sak var jag mer mottaglig och det var faktiskt också på grund av dessa tankar som jag kom i kontakt med NN.

Jag vet inte om jag har berättat det innan men NN lånade tillfälligt vårt ridhus för sin verksamhet i vintras och jag, som aldrig hade träffat henne tidigare beslutade mig för att förhöra mig om hon var villig att ge mig en ”second opinion” vad gällde min framtid med Archie.

Jag sa som det var; att jag väldigt starkt övervägde en försäljning men att jag ville vara säker på att jag innan dess hade uttömt alla möjligheter att ”förbättra oss som ekipage” så att jag inte i efterhand skulle ångra mig eller börja tänka ”om jag bara…..”.

Och sedan dess och under ungefär ett halvårs tid har NN och jag fört ständiga diskussioner om var Archie och jag står, vad jag tycker, hur det går med tävlandet osv vilket alltså slutligen utmynnade i mitt eget beslut (förvisso stöttat av NN till 100%) att sälja.

De senaste 2 månaderna har varit fruktansvärt jobbiga och i princip hela min semester räknar jag som mer eller mindre förstörd på grund av mitt beslut att sälja.

Och det är väl delvis också därför jag HAR velat fram och tillbaka; jag har hela tiden vetat hur otroligt påfrestande det skulle bli att sälja och jag är verkligen ingen hästhandlare…det ska gudarna veta.

Jag skulle ha kunnat skriva hur många inlägg som helst under resans gång, inspirerade av allt möjligt som jag hört, sett och upplevt sedan jag satte in annonsen men jag har som sagt valt att lägga locket på i stället.

Kanske utmynnar en del av mina erfarenheter i inlägg framöver, vi får se vad jag känner för att skriva om vad det lider.

Ny häst ska givetvis inhandlas och om mina tankar kring DET får ni i alla fall läsa inom kort!

24 kommentarer Skriv kommentar

  1. Energika

    Men oj! Det har jag inte alls fattat.
    Hoppas det går bra med nya hemmet och att du snabbt finner en annan stjärna att sopa tävlingsbanorna med.
    Lycka till!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    De bloggläsare som INTE träffar/ pratar med mig IRL men som ändå vetat detta har helt enkelt sett annonsen på Bukefalos och Hästnet. Verkar vara ett vanligt hästfolksnöje- att läsa annonser :)!

    Svara
  3. Anonymous

    Hoppas att det blir bra och att du hittar en häst som du kommer trivas riktigt bra med och göra de resultat som du vill. Förstår att det måste vara mycket blandade känslor inblandade. För jag gissar att hur det än är så fäster man sig vid individen. Har inga erfarenheter av hästar, men har fött upp siameskatter och jag måste medge att jag gråtit floder över de kattungarna som jag sålt. Annan storlek på djuren och jag är väl lite ”blödig” kanske. 😉 Kan lägga till att jag lagt ner uppfödar verksamheten av olika anledningar, men det var mycket blandade känslor.
    Då kommer det bli tomt ett tag tills du hittar din nya häst vän. Det kanske innebär att Soya en tid får lite extra uppmärksamhet.
    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  4. Minstral

    Oj, här satte jag morgonkaffet i halsen! Men när jag tänker till en extra gång inser jag ju att det har varit på gång. Förstår att du har haft det jobbigt och att det inte har varit lätt att ta beslutet. Men om jag känner dig rätt så har du nogsamt valt ut rätt köpare till Archie och jag ser så fram emot att få se vad för underverk som blir nästa ”handväska”. 🙂

    Svara
  5. Ulla Lundell

    Det var oväntat (för mig i alla fall)! Tufft beslut, antar jag. Hoppas Archie får ett bra hem och lycka till med hästletandet:-)!

    Svara
  6. Marie Nordström

    Hej o hå! Detta kunde man ju inte ana. hoppas du snart hitta rnågon ny stjärna.

    Svara
  7. Cecilia

    Usch, tufft beslut verkligen. Själv hade jag inte fixat det så jag beundrar dig verkligen som tagit ett så moget, vuxet beslut! Lycka till!!

    Svara
  8. Birgittas hästsida

    Görel:
     
    Jodå, jag är också ”blödig”- på gott och ont. Fäster mig oerhört snabbt och oerhört MYCKET vid mina djur, såväl de hundar som hästar jag haft.
     
    Jag brukar skoja och säga att den som får min kärlek är avundsvärd för jag älskar verkligen intensivt och mycket och skulle gå över eld och vatten för mina kärlekar.  
     
    Sedan har det blivit lättare med hästarna med åren och antal hästar, Heron ägde jag i 10 år, Décima i 8 och Archie i 5.
     
    Med facit i hand borde båda de sistnämna ha sålts tidigare rent objektivt men när det är känslor inblandade blir det inte alltid så logiskt och klokt.  

    Svara
  9. Birgittas hästsida

    Minstral:
     
    Att jag har valt ut köparen nogsamt vill jag inte ta åt mig någon större ära att ha gjort- att det är köparens marknad har jag VERKLIGEN fått erfara och av de fåtalet intresserade har nästan samtliga backat direkt när de hört om Archies fång och den livstids reservation han fått pga denna (och jag kan faktiskt förstå dom om man inte känner till hästen som sådan).
     
    Så jag har absolut inte kunnat välja och vraka bland köparna utan får snarare säga att jag hade TUR att någon som jag tror är LÄMPLIG/BRA ville köpa honom.  

    Svara
  10. Birgittas hästsida

    Cecilia:
     
    Fast om man känner att man inte passar ihop med den häst man har och att man dessutom betalar ganska många tusen (typ 5) varje månad och lägger ganska många timmar (typ 3)  varje dag, 365 dagar om året på den så hade jag tyckt att det var konstigt, och dumt mot både människa och djur om man INTE valde att sälja.

    Svara
  11. Anonymous

    Oj, det hade inte jag heller fattat, fast nog har du nämnt tanken några gånger, om jag minns rätt. Trist beslut, men förnuftigt! Önskar dig all lycka till med hästletandet nu och ser fram emot att höra om nästa stora kärlek! 🙂
    Cecilia L

    Svara
  12. Malin

    Oj, trodde inte heller att det var så pass nära försäljning av honom nu. Förstår att det måste ha varit ett svårt beslut. Hoppas att du hittar en superhäst denna gången! 🙂 Hade varit roligt att se annonsen på Archie. Typiskt att jag missade den.
    Hälsn Malin

    Svara
  13. Birgittas hästsida

    Malin:

    I korthet marknadsförde jag honom som mycket vacker, snäll och okomplicerad i all hantering.
    Skrev också att han hade ett 40-tal placeringar upp till LA:4, var i full tävlingskondition och besiktigad ua.

    Svara
  14. Prick

    Gratulerar till att hittat en köpare! Verkligen inte lätt nuförtiden, hör många som haft sina fina djur till salu under lång tid utan att försöka få ut några fantasisummor.

    Och spännande att leta ny häst! Antar att din tränare kan vara en bra resurs =).

    Svara
  15. Åsa T

    Grattis måste jag säga, vet att du haft det tufft nu.. Ser fram emot bloggen nu, med den nya gossen! 🙂

    Svara
  16. Anonymous

    Lycka till med nya hästen Birgitta 🙂 Förstår att du haft massor med ångest över försäljningen, men du ska se att det i slutändan blir hur bra som helst! När man gör som du (och Cia mfl) så blir det bra, för man har ältat och ältat och ältat och när man väl tar beslutet är det välgrundat och inte förhastat!
    Ska bli så kul att få se bilder på nykomlingen!!!
    /My

    Svara
  17. Birgittas hästsida

    My:
    Oavsett hur det går med den nya hästen så är jag glad över försäljningen av Archie.

    Jag är en person som mycket noga väger för och nackdelar innan jag fattar mina beslut och ångra dom därför så gott som aldrig heller.

    Film kommer strax!

    Svara
  18. Cecilia

    Tycker ABSOLUT att du gjort rätt, tro inget annat! Vet hur mycket tid och pengar du lägger på hästen och det är ju fullständigt vansinnigt att lägga det på en häst som inte håller måttet! 🙂 Dock är jag själv ingen tävlingsmänniska och har mina hästar mer som fritids- och myshästar. Därmed har jag inte så höga krav på dom och behöver inte hamna i den sitsen! 🙂

    Svara
  19. Birgittas hästsida

    Cecilia:
    Jo, det är ju det som har varit mitt ”problem”; att jag redan från början sa/ ansåg att Arch var köpt som en ren tävlingshäst.

    Och ”tyvärr” vill jag upp i klasserna.

    Hade jag ”bara” velat ha en allroundhäst och tävla LC/LB hade jag inte kunnat önska mig en bättre häst.

    Svara
  20. Birgittas hästsida

    Så är det ju förresten med Soya:))), världens uslaste tävlande på rundbana.

    MEN- hon är inte köpt som en tävlingshund och därför skiter jag i att hon är en snigel- jag skulle inte drömma om att byta ut henne!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>