Dagens (depp)fråga

Idag frågar jag mig hur många skåningar som kommer att deppa ihop totalt i januari/ februari nästa år?

Sommaren som väl så gott som har passerat har ju inte tillhört de minst regnfattiga om man säger så och det är frågan om hur mycket sol folk har hunnit lapa i sig trots allt.

Själv packade jag undan min solstol förra helgen konstaterandes att jag inte kan minnas när jag nyttjat den så lite som i år (typ EN ENDA GÅNG!!!).

Och när jag nu sitter och titta på hur jul och nyår ”ligger” i år och inser att den som önskar en rejäl julledighet får ta ganska så många semesterdagar så får jag alltså dessa funderingar om en ”allmän folk-deppighet”.

För har man inte fått njuta av solens strålar under sommaren och har man inte sparat några semesterdagar så att man kan vara ledig vid jul och nyår så finns kanske risken att man kort därefter deppar ihop lite…eller vad tror ni?

Själv ska jag vara ledig 1 dag i veckan från den 13 oktober och 10 veckor framöver så förhoppningsvis kommer i alla fall jag att klara mig.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Det gör dom absolut men har man haft en mycket solig sommar (som i Norrland tex) så kanske det inte känns lika jobbigt i vinter som om man haft regn under hela sin sommarsemester tex.

    Svara
  2. Cecilia Lindberg

    Konstigt resonemang tycker jag – det var inte soligt på sommaren, så man deppar över brist på julledighet (eller menar du brist på utlandssemester över julen, inte något de flesta unnar sig, tror jag). Nä, jag ser inget samband mellan de två, julen är ju så mysig i sig att den är ett separat kapitel oavsett hur helgdagarna ligger. Här får man i och för sig kompensationsledigt nästa vardag om själva helgdagen ligger på en helg, vilket kanske inte ni får? (dvs 25/12 är en söndag så vi får ledig dag 27/12).

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Inte alls konstigt tycker jag.
    Har man haft en dålig semester på sommaren tror jag absolut att behovet av ledighet kring jul kan vara större och har man inga lediga dagar kvar då kan man säkert tycka att det är jobbigare än om det i alla fall fanns en del ”röda dagar”.

    Svara
  4. Kajsa Ekedahl

    Nä, så bra har vi det inte här! Det hade inte gjort något med ett sådant system. Här blir det nästan inget ledigt alls under årets julhelg, om man inte tar semester. Och det är inte bara i Skåne sommaren har varit regnig, men för min del har det ändå varit en rätt ok sommar. Det viktigaste är att man inte behöver frysa hela tiden, och att man kan vara lite ledig – och även att kvällarna känns mycket längre när det är ljust så långt efter att man slutat jobbet.”

    Svara
  5. Malin

    Låter kalas med 4dagars arbetsvecka!! Skönt att ta ut dagarna så när det blir mörk och därmed oxå svårare för oss hästfolk 🙂

    Mvh Malin

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Malin:

    Personligen tycker jag inte att det finns nästan några fördelar med att bli äldre men är man kommunalanställd finns det i alla fall en:

    Man får 6 extra semesterdagar/ år när man fyller 40.

    Det är dessa och några till jag tänker utnyttja i höst, precis som jag gjorde förra året.

    Jag tycker att den tiden jag ska vara ledig är svårast att uthärda pga mörker och kyla och ledigheten ger mig både ett ”break” OCH möjligheten att göra något med mina djur i dagsljus.

    Snart är det så mörkt att man inte kan rida ut efter jobbet utan typ pannlampa och då rider jag absolut inte, varken med stensäkre Archie och definitivt inte med en ny häst.

    Och att släppa lös en svart hund i mörker när man bor där det kryllar av kaniner och hundens jaktlust är enorm- näää, det är inte heller så lyckat (och jag avskyr koppel).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>