Torsdag- we walked the walk and talked the talk

Eftersom mina läderridstövlar gick sönder för några veckor sedan och jag har ridit i mina termo-dito sedan dess (vaaaarmt!!!!) åkte jag till My One efter jobbet och ägnade en god stund åt stövelprovning bland det digra utbudet.

Jag hittade några helt ok stövlar som tur var (mer om detta i separat inlägg längre fram) och kunde nöjd bege mig till stallet.

Idag stod det VILODAG på Kreons schema och jag bestämde mig för att passa på att vänja honom lite vid våra omgivningar genom att gå den så kallade ”Madderundan”.

Varför den kallas så är för mig okänt- får bara hoppas att det inte finns/ fanns någon Madde som brukar rida denna tur som enda motion då den endast tar 15-20 minuter att skritta :)!

När man skrittar Madderundan (som går på asfalt och grus) passerar man en hel del villafastigheter (läs: enorma brevlådor, cyklar, studsmattor, fladdrande pressenningar) så det finns en del att titta på.

Värst är en djä…la ”prydnad” (???) i form av en vilt snurrande liten propeller i en trädgård och nej…jag tror inte alls att den finns där för att skrämma bort fåglar från gräsmattan utan för att den som bor där HATAR hästar (jodå…det finns sådant folk även på landsbygden).

Jag är övertygad om att propellerägaren sitter bakom en köksgardin och njuuuuter av alla hästar skrotet skrämmer tänkandes ”hehe….dom får LÄRA sig”!

Till och med Archie (!!!) fick hjärtstillestånd första gången han såg eländet men visst LÄRDE han sig och det kommer väl Kreon också att göra om inte jag besöker trädgården en mörk kväll och gör slut på hästfasan:)!

När promenaden var över och jag hade överlevt densamma utan att få 600 kilo häst på fötterna (min medhavda smiska var bra att ha) åkte jag till City Gross och köpte morötter för 2 kronor kilot- det tyckte jag att den fina pojken var värd!

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lina

    Glöm inte den självgående gräsklipparen man också stöter på om man går Madderundan – DEN är farlig 😉

    Svara
  2. Anna

    När jag skulle köpa stövlar jämförde jag en del priser. På Cavallo var Flädie betydligt billiager än My One. Vet dock inte hur det är på andra märken.

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Lina:

    Exakt! Hur kunde jag glömma den?
    Kreon stelnade till precis när vi kom till den gräsmattan och jag misstänker att det var just den egenvandrande klipparen han hörde bakom den höga häcken!

    Svara
  4. Annelie

    Den heter Madde-rundan för att den kom till när Madde Larsson (som har Chippen och Acoturo) flyttade dit =)Innan dess fanns ingen gata och inte den lilla grusvägen som går från Dragonvägen till deras hus.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>