Mysteriet med Ewa Olssons väg?

För någon månad sedan dök det upp ett litet mysterium på vägen till mitt stall.Jag kör ju denna väg minst 2 gånger varje dag sedan 2 år tillbaka så jag är väl förtrogen med den och hajade därför till när det plötsligt dök upp en skylt jag aldrig sett förut.

Skylten, som ni kan se på bild nedan, påstår ju att den pekar på Ewa Olssons väg och det kanske inte vore sååå konstigt om det de facto FANNS en väg i skyltens riktning.

Men någon väg finns alltså inte utan endast en villatomt med tillhörande fastighet och det är det som gör mig så förundrad.

Tomten och huset har dessutom stått där ”i evigheter” så det är ingen nybyggnation på något vis.

Jag har så klart inte kunnat behärska min nyfikenhet utan har frågat ”lokalbefolkningen” vad som menas med skylten och det svar jag fått hittills har varit att det bor en ”spågumma” (?!?!?) i huset och att skylten har tillkommit för att hennes kunder ska hitta lättare.

Tydligen FÅR man sätta upp sådana här skyltar vilket jag finner ytterst märkligt (då det som sagt inte är en VÄG skylten visar utan en TOMT) men vem är jag att döma?Men vad tror ni? Kan det verkligen vara på detta viset eller finns det någon läsare som säkert VET gåtans svar?


Skylten pekar på…..

…den här trädgården?!?!?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Aramis

    Jag tror inte att det är väg i bemärkelsen gata är lika med gatuadress utan jag tror snarare att Ewas Olssons väg är hennes företagsnamn där ordvalet väg syftar till att beskriva hennes egen väg i livet. Hennes mål; den väg hon valt helt enkelt. Läs mer om henne här: http://www.123minsida.se/ewaolsson/

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>