Smeknamnstävlingen är INTE avgjord!

Jag vill börja med att tacka för era mer eller mindre vitsiga förslag, de fick mig att tänka efter lite och det jag kunde konstatera är följande:

Precis som Lina skrev i kommentarerna till inlägget är smeknamn något som oftast kommer efter ett tag, när man lärt känna djuret, så vida det inte är väldigt ”självklara” smeknamn som att man kanske kallar en häst som heter Karl för Kalle.
Håller också med Görel som skrev att det är svårt att hitta på smeknamn som passar om man inte har träffat djuret, i alla fall om namnet inte associerar till någon egenskap som djuret har, ”Fulis”, ”Pricken”, ”Lillen” eller vad det nu kan vara.

Jag insåg också, på tal om flera förslag, att jag i sak inte tycker om när man ger djur ”människo-namn”; Sigrid, Svea, Jörgen, Karlsson eller Olle tex.

Detta har ju blivit otroligt vanligt bland hundägare och jag kan på rak arm konstatera att säkert hälften av de hundar jag känner har just människonamn men själv föredrar jag alltså sådant som man vanligtvis inte kallar homo sapiens, typ Mishi, Peaches, Poppy…ja, den typen av smeknamn. Däremot får det officiella namnet gärna (helst faktiskt) vara lite mer ”ordentligt” som exempelvis Soyas ”Per-Mobile Zingy Beauty”.

Så Kreons smeknamn får nog anstå tills vi känner varandra bättre och så är det bara att hoppas att han inte lockar mig till att kalla honom för ”Brallis”, ”Avkastarkungen”, ”Skyggo” eller något i den stilen:))))))

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Carin

    Hej!
    Har inte yttrat tidigare, men här är jag nu.

    Trots att du inte vill ha några fler förslag så kommer jag med ett ändå. Jag kom på att du i något inlägg sa att Kreon har väldigt långa (spindel)ben och kom på att Spindeln kan vara ett möjligt smeknamn. Vad tycker du om det Birgitta?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>