Då var det dags igen: reflextjat!

Något som jag aldrig REFLEKTERADE över (guuud vilken ordvits jag fick till där!!!!) när jag bodde i stora staden och även hade hästen där men som är desto mer påtagligt när vi hela familjen är lokaliserade ute på landsbygden är folks sätt att förhålla sig till mörker.

Kanske tror de flesta att de är så goda att de är utrustade med en självlysande GLORIA som ska synliggöra dom för alla andra, framför allt bilisterna, nu när det börjar bli mörkt både när man ska till och från jobbet?

Eller finns det en överrepresentation av människor med DÖDSLÄNGTAN ute på landet, en längtan efter evig frid som någon annan (läs: någon i ett motorfordon) ska ombesörja åt dom?

Ja, jag vet inte vad jag ska tro men klart är att jag ser många…ursäkta uttrycket  IDIOTER som både promenerar, går med hund/ar och joggar utan den minsta reflex men däremot gärna SVART-KLÄDDA på de oupplysta 70-vägarna där jag bor!!!!

Här får jag faktiskt berömma RYTTARNA som föregår med gott exempel och ibland nästan ser ut som vandrande julgranar med så mycket reflexer att de lyser upp halva bygden- men hellre det!

Ni andra, och framför allt du som låter din kolsvarta hund gå närmast vägen medan du själv är i alla fall nååågot skyddad av vägrenen- KÖP EN REFLEXVÄST i alla fall.

Man kan köpa dom för inte ens en femtiolapp (har enstaka gånger sett västar för 19 ynkliga kronor)  en billig livförsäkring!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Tessa

    Tycker nog att ryttare är generellt bättre än andra att använda reflex iaf när de har hästen med. Själv har jag så gott som alltid reflex på mig. Har flera gånger varit nära att stanna för att tacka någon som gått med bra reflexer när jag varit ute med bilen.

    Svara
  2. Bodil Celander

    Håller fullständigt med! Har självlysande jacka o Salli har reflextäcke när vi är ute!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>