Torsdag- miljöträning

Några bilder från idag och så en HÖGINTRESSANT film

Idag har jag slagit två flugor i en smäll- jag har både genomfört en superb miljöträning med Kreon och fått chansen att visa upp honom för min goda vän Susanne!

Jag har ett tag funderat på hur den långbente kommer att bete sig i främmande miljöer- uteridningarna har inte varit klockrena och min plan med Kreon är ju att han ska bli en tävlingshäst och då vill det till att det inte blir för stort ”drama” så fort man lämnar välkänd mark.

Tanken att hälsa på Susanne väcktes då hon dels alltid varit en stöttande (och nu efter hästköpet nyfiken) vän och dessutom har hon en egen jättefin utebana bara ca 15 minuters körning från mitt stall.

Lastningen dit och urlastningen hos Susanne gick mycket bra, inte så att Kreon rusade in i transporten men han gick på hur fint som helst efter att en stallkamrat hade tryckt en longeringslina lätt runt baken på honom.

Väl hos Susanne blev det en kort promenad runt banan till fots och longering i några varv och sedan hoppade jag upp och red lite lagom kravlöst i 15-20 minuter.

Kreon skötte sig faktiskt exemplariskt tyckte både jag och Susanne, han tvekade inte utan gick ganska exakt likadant som hemma, var varken piggare eller slöare och visade heller inga konster = betyg 5 om jag får döma (på en 5-gradig skala givetvis :))).

Lastningen hem gick ännu lättare och urlastningen klarade jag helt ensam så allt som allt kan jag verkligen inte klaga på något.

Mycket bajs i transporten var det så helt obekymrad tror jag inte att Kreon var men det är heller inget konstigt tycker jag.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Efter att ha läst rubriken på filmen så tittade jag efter Susanne….iiiingen Susanne.
  Hälsade på HOS Susanne skulle det nog ha stått…

  Rie
  kinkig

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Hej du kinkiga :)!

  Ja, jag borde kanske ha skrivit ”hälsar på hemma hos Susanne”.

  ”Hälsar på Susanne” kan ju tolkas på 2 sätt som jag ser det:

  1. Hälsar på Susannes hem.

  2. Säger hej (hälsar) till Susanne

  Jag får ta och filma Susanne nästa gång så du får se hur hon ser ut :))))!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>